Anfetamin och hasch

4060 visningar
uppladdat: 2010-05-13
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

AMFETAMIN

Amfetamin gör så att missbrukaren känner sig kreativ och vill påbörja någon sorts aktivitet. Man kan bli lite överdrivet social och verka lite nervig eller "speedad". Amfetamin finns inte i naturen utan måste tillverkas kemiskt i knarkfabriker. Priset på amfetamin varierar beroende på var man köper det men det brukar ligga runt 200 kr/g. Amfetamin brukar oftast sniffas men kan också injiceras, sväljas eller rökas. En missbrukare får ofta skadade tänder, går ner i vikt, får försämrad motorik och kondition som bidrar till ökad känslighet för sjukdomar. Man kan också få psykiska skador så som paranoia och depression. Amfetamin får inte handskas på något sätt i Sverige. Vid ett mindre allvarligt brott kan straffet bli upp till 6 månader i fängelse plus böter. Vid ett mer allvarligt brott kan det gå från 2 till 10 år i fängelse. Det kan innebära langning eller smuggling i stora kvantiteter. Det mesta som smugglas till Sverige idag görs i gamla öststater som Ryssland, Baltikum, Bulgarien och Nederländerna. Min synpunkt på amfetamin är att den är en väldigt stark drog och högst olaglig. Blir man fast på den tror jag inte man kan komma ut ur beroendet särskilt lätt.

HASCH

Hasch är egentligen kåda från växten cannabis. Hasch tillverkas främst av anledningen av det är kompakt, potent och kan lagras länge utan att förstöras av luft eller ljus. Om man använder hasch kan det göra att man i början känner sig avslappnad och pratar och skrattar mer än vanligt. När ruset tagit slut blir man ofta tyst, fundersam och trött. Några vanliga skador är ångest, panikkänslor och förföljelsemani. Man kan också få försämrad tankeförmåga under tiden då man använder drogen. Hasch framställs av kåda från hampväxten cannabis, kådan pressas sedan ihop till en platt kaka för förvaring. Priset på hasch varierar men brukar ligga runt 70kr/g. Hasch röks vanligen och är ett gammalt njutningsmedel i Orienten och framställs främst därifrån. Straffet på att hantera hasch beror på hur allvarligt det anses vara. För innehav av en mindre mängd hasch blir det oftast böter. Men ett mer allvarligare brott som försäljning och smuggling kan ge långa fängelsestraff. Min synpunkt på hasch är att den är en svagare drog än t...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Anfetamin och hasch

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • John Gregerson 2021-01-21

    jag gilla

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2010-05-13]   Anfetamin och hasch
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58669 [2024-04-23]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×