Argument för en liberalare drogpolitik

2 röster
8006 visningar
uppladdat: 2008-01-22
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Legalisera Marijuana


Inledning
Den här uppsatsen kommer att handla om drogers och framförallt Marijuanas rätt att konsumeras i samhället. Även medel svenskens syn på drogmissbruk och dess perspektiv på droger rent generellt sett kommer att tas upp. Jag kommer även att nämna den otroligt tänkvärda debatten ”Alkohol värre än Hasch?”.

Vad är Marijuana?
Marijuana är i grund och botten blad från örten Cannabis, ingen beroende framkallande substans förekommer i Marijuana. Örten kan därför rökas utan risk för ett utvecklande av något annat än ett mentalt beroende. Marijuana är klassad som en drog och är en mycket kontroversiell politisk fråga. När drogen konsumeras utsätts hjärnan för psykologiska påföljder, även en fysisk förändring kan ske. Man kan bli virrig, sömnig, hallucinera eller bli paranoid. Fysiskts kan ens ögon bli blodsprängda och igenslutna, uppfattas ofta som att konsumeraren kisar. Effekten frambringad av drogen varierar, den uppkomna effekten beror på kvalitén och mängden Cannabis förbrukad. Många Marijuana andvändare hävdar att de blir häpnadsväckande lugna och slutar oroa sig för personen i frågas problem, när drogen har konsumerats.

Cannabis växer fortfarande vilt på många platser i världen. Personliga planteringar är i de flesta västländer otillåtet enligt lag. Dock är det lagligt att i land som Marocko och Afghanistan ha egna odlingar, dessa två nationer är stora Marijuana exporter.

Marijuana kan andvändas i medicinska syften såväl som till underhållning. Cannabis används ofta som smärtstillade och lugnande medel mot svåra sjukdomar såsom AIDS och Cancer. Eftersom den framkallar ett lugnande tillstånd och har en paralyserande effekt så är den även aktivt använd mot migrän och andra tillfälliga besvär.


Marijuana är INTE överdrivet beroende framkallande.
En studie av Drug Abuse Warning Network (DAWN) visar lite intressant statistik som jag ska demonstrera här. I USA förra året vart 433 493 personer intagna på sjukhus pga. drogmissbruk, endast 1% av dessa (4.464) blev det endast pga. av Marijuana förbruk. Endast Marijuana missbruk betraktas i USA och många andra länder som mindre allvarligt än alkoholism och alkoholmissbruk i allmänhet.

Alkohol är värre än Marijuana
Alkohol är en mycket värre drog än Hasch, det finns oändligt med statistik som stödjer detta.
Ändå frambringar Sverige en sådan dubbelmoral att man tillåter det värre men total förbjuder det mildare. Se till exempel på bilolyckor statistik från USA: av alla som dog i bil krascher 2006 så var 64 % Alkohol påverkade, bara 4.6% hade någon form av drog påverkan. Och omöjligt att säga, men det är acceptabelt att gissa på att mycket mindre än hälften av dessa var endast Marijuana påverkade. Med dessa statistiker får man ta i beräkning att Marijuana är mycket mer brukat i staterna än i jämförelse Sverige.

Låt oss titta på skillnader på ruset som de olika drogerna frambringar:

Alkohol: Gör den påverkade personen våghalsig, okontrollerad, okoncentrerad och otroligt oansvarig.

Marijuana: Skapar ett lugnt, sömning beteende och i vissa fall en allvarlig paranoia, som i och för sig endast frambringar en mer tillbakadragen person. Absolut inget av de ovanstående effekterna förekommer.

En annan viktig företeelse som en än gång talar för att Marijuana är en mycket mildare drog än Alkohol, är risken en alkoholförbrukar utsätter sig för varje gång han dricker. Denna Företeelse kallas för alkoholförgiftning och kan döda offret vid för stor konsumering av alkohol. Det finns ingenting liknande gällande Hasch.

Jag blir orolig när jag ser att en sådan dubbelmoral av Sveriges Regering bli så vitt accepterad av mina landsmän. Vart har våran medfödda sedlighet tagit vägen? Har medierna helt förgiftat våra sinnen med falsk anti-drog propaganda? Tragiskt.


Legalisera Marijuana och förbättra Sveriges ekonomi!
Jag anser att man ska följa Nederländernas exempel och legalisera Marijuana. En åtgärd som denna skulle radera många problem som Marijuana frambringar. Det skulle också skapas en helt ny marknad, alltså nya jobbmöjligheter och en hel del mer skattepengar. Ett av många problem som skulle försvinna är alla pengar lagda på polis resurser som arbetar mot Marijuana förbrukning och försäljning. Dessa pengar skulle istället kunna gå till sjukvården mot drogmissbruk! Och på så sett skulle vi få en friskare befolkning.

Om vi tar en titt på för- och nack- delar.

Nackdelar:

- Ett större Marijuana förbrukande.
- Internationella politiska problem då andra länder skulle anse att Sverige tar ett steg bort från klassiska moraler, men emot ett mer modernt tänkande.


Fördelar:

- En förbättrad inhemsk...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Argument för en liberalare drogpolitik

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-01-22]   Argument för en liberalare drogpolitik
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9125 [2024-03-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×