Argumentation

1 röster
17807 visningar
uppladdat: 2005-06-29
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Huvudtanke

Kommunism är en misslyckad ideologi och borde försvinna.

Inledning

Jag har valt att argumentera mot kommunismen som är en av de största ideologierna i världen, ca 1 miljon människor lever under kommunistiskt styre, mycket beror på att Kina fortfarande e kommunistiskt.
Ordet kommunism kommer får det latinska ordet commu´nis betyder gemensam. Kommunismen är en form av extremsocialism grundat efter tanken, ”Av var och en efter hans förmåga, av var och en efter hans behov”. en ideologi som genom åren har prövats flitigt, men har kommit fram till samma resultat varje gång -misslyckande


Argument 1

Kommunismen sätter i alla situationer kollektivet framför individen.

Det gör kommunismen till en livsfarlig ideologi. Resultatet blir nämligen att den som inte gör det som kollektivet gör blir överflödig. Den som är överflödig går sällan mot ett trevligt öde. Kommunistiskt styre skulle aldrig fungera om inte alla, verkligen alla, medborgare se det som det ultimata förslaget och för att det skulle fungera så skulle folket behöva sammansvetsas av lojalitet och solidaritet. Med tanke på människans maktbegär tror jag inte att det hade fungerat.


Argument 2

Kommunism innebär även att människan inte ska behöva känna sig främmande utan har en social isolering från omvärlden.

Ett lands mark skulle aldrig klara sig självt att försörja ett helt folk. Man behöver hjälp av andra länder, på så sätt fungerar inte, om inte hela världen blir kommunistiskt. Vilket inte är så realistiskt.


Argument 3

Kommunismen försöker upp nå ett samhälle utan klass skillnader, alltså ett samhälle som inte har någon stat, dom drar alla under samma sträck och anser att all är lika.

Människor är inte lika, det borde man veta vid det här laget.
Några vill ha det lyx omkring sig andra vill ha det mer antikt. En del vill sitta i sin nya bil och drömma, andra av njuter mer naturen. jag tycker att man skall ha rätt till att kunna spara extra pengar till något man vill ha och risken e inte stor att man bara vill ha pengar så man klarar sig precis.


Huvudtanke

Kommunism är en misslyckad ideologi som borde försvinna.

I alla de länder där kommunismen har tagit över har det slutat med massmord, terror och förtryck. Vi såg det i det som då kallades Sovjetunionen, vi såg det i Östtyskland, Rumänien och andra östeuropeiska länder. Vi ser det även i dag på Kuba, i Nordkorea, Vietnam och Kina. Spåren efter kommunism är tydliga: Förstörd miljö, raserad ekonomi, organiserad brottslighet, mutor, svält och miljoner fängslade, torterade och mördade människor. Stalin, Lenin, Pol Pot, Kim II Sung, Castro och många andra kommunist ledare har inte haft någon vacker historia, ändå dras många unga till kommunismen. Därför ar det viktig...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Argumentation

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-04-06

    sexistiskt

  • Inactive member 2008-02-04

    Hur gammal är du? 12?

  • Inactive member 2008-02-04

    Det här var nog den sämsta tex

  • Inactive member 2013-08-16

    Håller med om att kommunismen är förkastlig, men det här var nog bland de sämsta argumenten jag hört. Det är bara argument 1 som är någorlunda okej. Det som falerar mest av allt med argument 2 är att den kommunistiska idén är en världsomfattande revolution. Argument 3 är så opolitiskt och flummigt så att jag inte ens orkar klaga på det. Dessutom har du gjort flera inkorrekta särskrivningar.

Källhänvisning

Inactive member [2005-06-29]   Argumentation
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4501 [2024-04-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×