Bokrecension: Station Underjorden av Erik Eriksson

1 röster
3422 visningar
uppladdat: 2007-12-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Station Underjorden
Författare: Erik Eriksson
Recension av: Patrik Tallbom

Jag har läst boken Station Underjorden och den är skriven av Erik Eriksson. Boken handlar om en kille som heter Peter och är 15 år. Peter bor i stockholm, och inte på vilket ställe som helst. Peters mamma och pappa har precis skiljt sig och peter blir inte så speciellt glad av att få höra det. Han börjar skolka och går ned på stan och det är då som han hittar sitt lilla ställe som han flyttar in i, och bor där under hela bokens handling. Det stället ligger under tunnelbanans slutstation. Från början bodde Peter hos sin pappa och Peters syster som heter les bor hemma hos mamma. Peter gillar Les otroligt mycket.
Ingen har någon riktig koll på vart Peter tar vägen när han smiter ned till sitt hemliga ställe nere i tunnelbanan och ingen bryr sig egentligen inte så mycket heller. Peter börjar snatta och kommer i kontakt med en snubbe nere på stan som håller på med en massa skumma affärer, Peter hjälper honom lite då och då och han får mycket bra betalt. Peters syrra Less, får reda på allt och vill att han ska sluta fiffla. Peter går med på det, men typiskt nog är hon med när de råkar som mest illa ut. Inuti det hemliga stället som Peter flyttar in i hittar han en mycket märklig nyckel, det visar sig att den passar till alla dörrar i alla de underjordiska gångarna.
En dag var Les med Peter, de var ute och vandrade runt i gångarna i underjorden. Efter en stund hittade de det kontor som den underliga snubben som gör en massa skumaffärer håller till i. De stod och kollade in genom ett fönster lite, men plötsligt halkade Peter till och det märkte de som var i kontoret och det blev en väldans jakt. De hade turen med sig och klarade sig undan dem.

De viktigaste karraktärerna i boken tycker jag är framförallt Peter och Les men också deras pappa och mamma. Peter är en väldigt modig person som vågar bo själv ute i stationens underjord. Les är en väldigt fin tjej av sig och ordentlig. Hon spelar fiol i skolans band. Pappan som heter Bengt han beskrivs som väldigt försiktig av sig och han är otroligt ledsen av att de har skilt sig. Mamman som heter Beatrice är väldigt fin av sig och mycket strikt och rakt på sak.

Miljön i boken är ganska vanlig. De befinner sig på ganska vanliga ställen som på stan hemma, men Peter befinner sig nere i underjorden och där är det väldigt små gångar, mörkt och luften är lite fuktig.

De händelser som jag tycker är de viktigaste är främst när Peter och Les blir jagade efter att de smygit fram till kontoret och blev upptäckta. Jag tycker det just då var extra spännande att läsa och följa med och se hur det gick för dem. De klarade sig ur jakten och lyckades skaka av sig snubbarna som tur var.
En annan viktig händelse som beskriv i boken är också när man får reda på att Peters mamma Beatrice och pappa Bengt har skiljt sig, när allt blir till ett kaos och Peter rymmer ned till tågstationen.
Den sista viktiga händelsen tycker jag är när Peter är med den skumma snubben och hjälper honom lite. Peters uppgift var att sitta bakom ett hus och rapportera till snubben genom en mobiltelefon om det kom några bilar och körde förbi, när snubben var borta vid ett garage och fifflade. Det fick Peter 500 kronor för och det tog inte lång stund. Det var mycket sådana skumma grejer som Peter hjälpte till med men man fick aldrig reda på vad det var han gjorde.

Min personliga åsikt om denna bok. Jag tycker att boken var mycket bra, Spännan...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Station Underjorden av Erik Eriksson

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-12-11]   Bokrecension: Station Underjorden av Erik Eriksson
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8953 [2024-04-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×