Dagens ungdomskultur

18 röster
32283 visningar
uppladdat: 2007-01-04
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
NEGATIVT OCH POSITIVT

Negativt
- Gängbildningar:
Eftersom att de flesta ungdomar idag tillhör någon slags grupp som har sin egen gruppkultur, så som till exempel: punkare, rockare eller kanske poppare och så vidare, så blir det lätt en slags generalisering av de vuxna om ungdomarna, det blir liksom en trångsynt slags vy på ungdomarna idag, till exempel om en vuxen skulle se en punkare idag så dras ofta tankarna till negativa saker som till exempel: vandalisering, hårdrock (som många vuxna anser vara provocerande), och så vidare.
Då blir det lätt så att de vuxna lätt drar alla ungdomar över en kant.

- Klyftor: eftersom att det ofta är så som i tidigare punkten kan det lätt bli en slags ”klyfta” emellan ungdomarna och deras olika syner på och runt samhället.

- En ond cirkel: på grund av första punkten kan det bli så att ungdomarna i sin tur får en negativ syn på dagens vuxna och äldre, ungdomarna får en förutfattad mening om vuxna/äldre idag på grund av deras syn på ungdomarna, detta blir som en ond cirkel som bar fortsätter att snurra, även om man inte kan säga att det alltid är så, så är det så ganska ofta.


Positivt

- Olika: det kan också vara positivt med den stora variationen som har blivit bland dagens ungdomar och deras syn på kultur, även deras sätt att leva med en egen kultur, det blir ett slags ständigt nyskapande av kultur.
Det gör också att de flesta ungdomar inte måste ”välja sida”, mellan till exempel ett gäng eller ett annat, det finns så pass många olika: gäng, grupper med mera att det räcker med att ungdomarna idag kan var sig själva och passa in ändå.
Det finns så kallade ”grupper” för alla.

- Jämförelse
Om man jämför dagens ungdomskultur med 1950-talets ungdomskultur så kan man nog se en ganska så stor skillnad, dagens ungdomar har till exempel mycket större frihet och mer rättigheter nu än för ungdomar för ca 50 år sedan.
Hemkulturen är nog ändrad en hel del den med, den har blivit mer avslappnad, det har lagts mer tillit på ungdomen på att den skall klara sig själv, det kan vara både bra och dåligt.

Det negativa är nog att vissa ungdomar utnyttjar detta och hävdar sig mer än nödvändigt, men det kan vara en specifikationsfråga om individen i sig självt.
På femtiotalet fanns till exempel inte poppen på samma sätt som den gör idag, poppen har bildat en egen kultur, och är väldigt ny i jämförelse till andra ”musikkulturer”.
På femtiotalet var nog ungdomen inte lika utvecklad som den är idag, då hade rocken och punken kommit och samhället höll fortfarande på att bilda sig en egen uppfattning om dem två.
Nu är rocken och poppen redan ”stämplad” på så sätt att om man ser en punkare så tänker man ganska direkt att den är som alla de andra punkarna.



Det finns så extremt många grupperingar inom gruppen ungdomskultur, det finns olika musikkulturer, kulturer baserade på r...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Dagens ungdomskultur

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • لولو حسن 2021-06-02

    Hur skulle du beskriva den allmänna ungdomarkultur som råder idag?

  • لولو حسن 2021-06-02

    Är det skillnad på tjejernas ungdomskultur och killarnas ungdomskultur? Vilka skillnader finns det i så fall?

Källhänvisning

Inactive member [2007-01-04]   Dagens ungdomskultur
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7385 [2024-04-16]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×