Det Franska köket
10623 visningar
uppladdat: 2000-08-31
uppladdat: 2000-08-31
Inactive member
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare.
Kommentera arbete
Det franska köket anses vara det förnämsta i världen. Det är däremot felaktigt att fransk mat är dyr och lyxig. I själva verket innehåller den borgerliga franska maten goda och lättlagade vardagsrätter.
Det franska köket lär vara en inspirationskälla för variation och förnyelse.
KRYDDOR
Den franska matlagningen består av massor av olika sorters kryddor, kryddningen spelar en stor roll om maten ska bli god.
Kryddorna ska alltid finnas bekvämt till hands och förvaras på ett sätt så arom och styrka bevaras.
Man kan skilja på kryddor av två slag. En grupp vars hållbarhet är mycket stor, nästan obegränsad, den andra gruppen måste köpas in och kontrolleras då och då.
Exempel i den första gruppen är:
Salt - Malen vitpeppar - Hel vitpeppar - Rivebröd - Timjan - Nejlikor - Lagerblad - Muskotnöt - Kanel - Fyra kryddor - Socker.
I den andra gruppen:
Gul lök - Vitlök - Chalottenlök - Senap (fransk) - Purjolök - Morötter - Citron - Pers...
...läs fortsättningen genom att logga in dig.
Medlemskap krävs
För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.Kontot skapar du endast via facebook.
Källor för arbetet
Saknas
Kommentarer på arbetet
Inga kommentarer än :(
Liknande arbeten
-
Inactive member
-
Inactive member
-
Inactive member
-
Inactive member
-
Inactive member
-
Inactive member
Källhänvisning
Inactive member [2000-08-31] Det Franska köketMimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=170 [2024-03-28]
Rapportera det här arbetet
Är det något du ogillar med arbetet?
Rapportera