En krönika om förbjuden kärlek

1 röster
13064 visningar
uppladdat: 2013-06-30
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

”Jag känner hur dom stirrar efter

oss på gatan, kan jag inte bara få

hålla henne i handen?!”?

?
Jag somnar med ett leende på läpparna. Min pojkvän har precis kysst mig god natt, följt av orden "jag älskar dig". Jag är lycklig. Jag är kär. För att vara kär och lycklig hör väl ihop? ?
?

Redan för 400 år sedan skrevs den kärlekspjäs som än idag måste anses som världens mest kända. Det är en tragisk berättelse om kärleken mellan två personer som är så stor att de inte kan tänka sig ett liv utan varandra. Jag pratar förstås om Romeo och Julia, vars familjer är fiender sedan en lång tid tillbaka. Detta gör att deras liv tillsammans är omöjligt. Deras föräldrar skulle aldrig tillåta ett förhållande mellan de två.?

?
Men tur är väl det att vi inte lever för 400 år sedan. Idag är det mycket bättre. Idag finns det väl inte familjer som sätter sig emot sina barns lycka?

För några år sedan kom min syster ut ur garderoben och berättade för mig att hon var homosexuell. För henne var det nog lite nervöst, men min tanke var väl ungefär ”Jaha, okej”. För vad spelar det för roll om min syster gillar killar, tjejer eller både och? Att hon är lycklig är väl ändå det som räknas? Tyvärr tänker inte alla som jag. Det finns familjer som idag, år 2013, inte är ett dugg bättre än familjerna i Romeo och Julia.

Min syster berättar om hur hon känner folks stirrande blickar på gatan när hon går med sin flickvän. Det är inte lätt, jag ser hur hon darrar på läppen när hon beskriver hur det är att vara gay i dagens samhälle. Men hon har haft ”tur”. Hon har en hel familj som finns där och stöttar henne. Det är värre för hennes flickvän. Hennes pappa har hon inte vågat berätta för. Hon är rädd för vad han skulle göra med henne om han fick reda på det. Hon skulle inte längre vara hans dotter. Mamman vet, hon försöker hitta en psykolog som kan ”göra henne frisk igen”. För att vara gay måste väl vara en sjukdom?!

Hur kan vi idag ha familjer med sådan bristande acceptans mot homosexuella? Att vara gay är inte en sjukdom, att vara gay ändrar inte en personlighet. Homosexuella är precis som du och jag. De råkar bara tända på personer av samma kön. De ska inte behöva leva på samma sätt som Romeo och Julia, tvingade till en omöjlig och förbjuden kärlek. Om till och med kristna präster låter par av samma kön gifta sig i kyrkan, trots Bibelns fördömmande syn på homosexualitet, vad har då vi andra för ursäkt? Vad är det som gör att vi inte kan acceptera andras lycka? ?

?
Den 24 april i år röstade den franska nationalförsamlingen igenom den lag som tillåter homosexuella par att gifta sig, vilket gör Frankrike till det 14:e landet i världen att acceptera ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: En krönika om förbjuden kärlek

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2013-06-30]   En krönika om förbjuden kärlek
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=59297 [2024-04-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×