Exponering av barn i TV

1907 visningar
uppladdat: 2009-12-17
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Exponering av barn i TV

Tage Danielsson har sagt: "Något man måste uppskatta hos små barn är att de inte går runt och visar upp fotografier av sina föräldrar". Det är synd att man inte kan säga tvärtom, det är synd att en del barn ständigt visas upp. Att man skryter om sina barn inför sina bekanta kan jag förstå, att man sätter sina barn framför en TV-kamera och låter det svenska folket se på när han eller hon pratar om hur han känner inför sin mammas nya pojkvän kan jag däremot inte förstå. Barn exponeras i TV dagligen, både på bra och dåliga sätt.

När en liten flicka som varit ett fall på "Supernanny" ska gå till skolan dagen efter programmet visats i TV kommer hon antagligen behandlas annorlunda än dagen innan showen sändes. Lärarna kommer att kolla på henne med medlidande i blicken, klasskompisarna kommer antagligen tycka att det är tufft att hon har varit med på TV, men deras föräldrar kommer att varna dem för henne, för hon är ju ett problembarn. Flickan i showen kommer kanske att kallas in till rektorn, där hon och hennes föräldrar får prata om hur det nu ska bli med hennes framtid. För flickan i showen har behövt hjälp hemma, hon har varit för jobbig för hennes föräldrar. Tror ni att den här flickan kommer att ha lätt att få jobb senare i livet?

Det tror inte jag. Jag tror att barn får mer begränsade möjligheter om de har varit ett fall för "Supernanny" än om föräldrarna hade sökt vanlig hjälp. Jag tror att söka hjälp hos TV-kameror bara skapar fler problem, än vad de löser.

Barn som är med i TV blir offentliga och mycket av deras privatliv spills ut, de kan kännas igen utanför hemmen och risken för att de kan bli trakasserade ökar drastiskt. Även om chansen inte är alltför stor för att något sådant ska hända, ska man inte ta saker för givet. Man ska inte tro att barnen inte påverkas, trots att de har varit med i TV. Sanningen är den att barnen exponeras i media. Sanningen är att de kommer att bli påverkade.

Självklart finns det bra sätt för barn att vara med i TV, det finns program där barnen får visa att de har en talang eller visa vad de kan lite extra om. Program där barnen efter noga övervägande får välja om de vill vara med eller inte, program där TV-kameror inte stör deras vardag, program där barnen kanske får spela någon annan. Men fortfarande finns dessa "dåliga program" kvar.

Ta ett exempel som "Ensam mamma söker", där söker kvinnor med barn nya män att ersätta barnens pappor med. Där låter mamman barnen vara med och bestämma vem mamman ska välja, då barnen kanske mest av allt vill träffa sina riktiga pappor. Barnen behöver se på när deras mammor klämmer på männens rumpa för att känna om de är tillrä...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Exponering av barn i TV

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2009-12-17]   Exponering av barn i TV
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58481 [2024-04-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×