Farmen

2 röster
8969 visningar
uppladdat: 2003-09-02
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Bakrund till farmen

Farmen är en dokusåpa som tv4 under tre år har visats. Vinsten för om man skulle vinna farmen är 500.000 kr. Farmen går ut på att dom 12 deltagarn ska bo på en bondgård som dom ska sköta, bara ett problem varken el eller rinnande vatten finns på farmen, så dom blir tvungna att bruka jorden som dom gjorde för hundraår sedan. Varje vecka så väljs det ut en förste kämpe som i sin tur har ett dygn på sig att välja ut en andre kämpe som inte får vara av det motsatta könet och får heller inte vara storbonden. Andre kämpen får dock föredelen att välja en av dom tre grenar man kan mötas i på farmen. Dom tre olika grenarna man kan mötas i är spiken, husförhöret eller bältesspännaren. Man möter sin motståndare i ett hus som kallas för kämpehuset. Det är storbonden som utser förstekämpen han är också en sorts ledare för farmen under en vecka sedan så måste man välja en ny det är den utslagna deltagaren som får välja det. Husbonden ska se till så att alla saker som bör göras på farmen görs, och fördelar arbetet. En eller max två gånger i veckan så hälsar mentorn Gutta på farmen, han är en riktig bonde. Han berättar för storbonden vad han skulle kunna göra bättre och han är också ansvarig för vad som händer på farmen den veckan han är storbonde.


Diskussion

Tv4 har ju som kanske ni vet väldigt mycket kritik för att dom har visat farmen. Detta är bara några av dom exemplena jag har sett när jag har kollat på farmen som gör att jag tycker att tv4 gör fel som visar farmen. Man kan ju undra om det är rätt att utsätta folk för att bo ute i skogen utan några sorters hjälpmedel förutom några tändstickor, pressning och lite mat för att bo där i flera dagar för att sedan kanske få en plats på farmen. Det är i alla fall så det går till på farmen. Sen om det är okej eller inte att sno mat, sexmobba folk som Ötzkan och Blondie gjorde. Det sägs även att Blondie redan har sagt vem som vann Farmen fast dom inte får det är ju rätt höga böter på det fast han säger ju att dom inte kan bevisa något. Det är också ganska sjukt hur två personer som har blivit diskade från farmen kan få koma tillbaks och rösta fram två finalister. Och att i finalveckorna att någon av dom utrustade deltagarna byter plats på två av hästarnas mat bara för att ställa till det för deltagarna. Dom slaktar djur i tv. Förra året så var det till och med en av deltagarna som sparkade på ett får många personer anser också att det är mobbning att rösta ut folk, tillexempel i final veckan så var det en person som inte fick en enda röst.

Min egna åsikt

Jag tycker personligen att det är ganska underhållande att se små intriger, bråk, och skitsnack om det inte skulle finnas så skulle ju ingen kolla. Men det får ju inte bli så att folk känner sig hotade eller känner sig utsatta för mobbning. Jag kollade faktiskt nästan på varenda farmen avsnitt på tv, så jag har varit ganska insatt i vad som har hänt. Men tyvärr så va det ingen av mina favoriter som vann. Mitt arbete kanske kunde vart bättre med diskussioner men jag visste inte riktigt vad jag skulle skriva. I år så va det ju rätt så mycket bråk och sånt i farmen och det var rätt så tydliga grupperingar. Förra året va det inte lika mycket bråk med deltagarna det fanns ju en person som hade rätt så hett temperament, och en annan som sparkade på ett får men mycket mer var det ju inte, jo en person lurades oh sa att han var vegan för att koma med i programmet, men det visade ju sig sen att han inte var det. Tv4 tog ju bort ganska mycket av det så kallade kän...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Farmen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2003-09-02]   Farmen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2241 [2024-04-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×