Filmanalys Seven!

6 röster
27190 visningar
uppladdat: 2007-03-27
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Handling: Filmen handlar om två poliser David Mills och Willian Somerset. William ska gå i pension och David kommer för att ta över hans plats. David hinner knappt komma sej till rätta på sin nya arbetsplats innan det första mordet sker. William vill inte bli indragen i några flera fall men han är tvungen att reda ut det första mordet och på så sätt blir han indragen i alla mord. När William hittar ”Frosseri” skrivet i fett bakom kylskåpet hemma hos det första offret och David hittar ”girighet” skrivet i blod på det andra offrets kontor (där mordet skedde). Så förstår de båda poliserna att mördaren går efter de sju dödssynderna i Dantes bok ”Den Gudomliga Komedin”

Inledning: Filmen inleds med ett mord som inte hör till synderna. Jag får en känsla av att filmen är en deckare där massa mord kommer att ske under filmens gång. Under hela inledningen regnar det, polissyrener hörs ute på gatorna och bilar som tutar åt varandra. Det visar på att det är en stad som det är mycket liv i och att det händer mycket, regnet visar att det kommer att vara regnigt väder under hela filmens gång. Innan förtexten kommer så åskar det, detta är också ett tecken på att vädret inte kommer att vara fint.

Förtexten: Det är en obehaglig musik när förtexten går. Under förtexten visar de mördarens tankesätt. Mördaren sitter och skalar av sin hud på sina fingertoppar. Vi får se när han läser ur ”Den Gudomliga Komedin” av Dante. Han stryker över synderna och vi får se snabba bilder som är otydliga på ”syndarna” (offren). Detta visar hur mördaren tänker och hur smart han är.

Presentation:

Den drivande karaktären: I filmen är det David Mills som är den drivande karaktären. Han vill vara aktiv och lösa fallen, han hittar på sina egna metoder att lösa vissa saker med. Han är ganska cool och hetsig.

Antagonisten: Mördaren är polisernas fiende kan man säga eftersom att han vill göra tvärtemot vad Mills och Somerset vill. Vi får möta honom fösta gången i filmen när han tar foto på Mills, Men då vet vi inte om att det är han som är mördaren. Mördaren får sin vilja fram och vinner hela ”leken” som han kallar det.
Huvudkaraktären: Både Mills och Somerset är huvudkaraktärer. Vi får möta dom första gången i inledningen av filmen vid det första mordet i ett hus. Eftersom att det är dom som tar hand om det mordet får jag en känsla av att filmen kommer att kretsa kring dom.

Rollernas beteende och egenskaper:

Mills flickvän Tracy: är den som har närmaste relationen med både Mills och Somerset. Hon är rädd om Mills att han ska råka ut för något. Hon brukar prata med Somerset när Mills inte har tid eller be honom om råd.

David Mills: Han är väldigt hetsig och tycker om när saker händer runt om kring han. T ex så flyttade han in till storstaden för att det inte var så mycket liv i den staden han bodde innan. Han är en väldigt bra kille och tar hand om sin flickvän och bryr sej om henne. Han har ett väldigt häftigt temperament.

William Somerset: Han är den lugna typen och vill ta det lugnt så ingenting går snett. T ex han ville inte att Mills skulle slå in dörren till mördarens lägenhet , för att dom andra poliserna inte visste hur dom har fått information om var dom kunde hitta mördaren.

Mördaren John: Han är smart och vet vad han håller på med. Karaktären är sinnesjuk och begår själv två av synderna girighet och avund. Han är girig när han vill få sitt ”verk” genomfört och han är avundsjuk på Mills och hans flickvän. När han pratar så får jag en känsla av att han e psykopat.

Hur jag tolkar filmen och mina tankar kring filmen: För mig är filmen gripande. En del scener är hemska fastän dom inte visar när själva mordet begås. Mördaren tror att han gör något bra för samhället och att folk kommer att få upp ögonen. Men jag tror att folk kommer att bry sej lite om hans ”verk” som han kallar det men sedan gå tillbaka till vardagen ganska snabbt och inte bry sej mera. Om jag hade bott i den staden under den tiden som dessa mord hade på gått, och jag hade vetat om det. Då hade jag varit rädd och passat mig för att inte begå någon av synderna. Av de synderna i filmen så tycker jag att lust är den som är hemskast och det sättet som hon får lida på är så hemskt, när den prostituerade får en kniv i slidan.


Hur har regissören tänkt om morden? Ska vi föreställa oss hur det gått till?

Mördaren vänder synden mot syndaren.

Frosseri:
Mördaren tvingade ”syndaren” att äta ihjäl sej. Innan poliserna kommer fram till mordplatsen så är det mörkt muller och lite gnissel i bakgrunden. Det är samma ljud när de kommer fram till mordplatsen. Vi får se konservburkar med spagetti. Ljuset är mörkt nästan svartvitt och dyster. Det är en konstig stämning. Vi får se på närbild att mördaren har satt ihop ”syndarens” fötter och händer. Det kryllar av små kryp på golvet, bordet och maten. Musiken går upp och ner, ibland blir den ljusare ibland mörkare. Varje gång mordplatsen återbesöks så ör det samma ljud.

Girighet:
När vi får se att det står ”Greed” skrivet i blod på golvet, så sätts samma mörka muller och gnissel på som det var på första mordet. Sedan ser Mills på kortet som ”syndaren” har på sin fru. Då får jag en känsla av att mördaren vill ”syndarens” fru någonting och kommer att hålla ett öga på henne. Här får vi aldrig se ”syndaren” men senare i filmen får vi se kort på han. Ljudet är samma när det åker tillbaka till mordplatsen som när Mills hittade ”Greed” skrivet i blod första gången. Bakom tavlan som mördaren har vänt upp och ner på hittar de fingeravtryck som leder till ett annat mord. Det står ”Help Me”

Lättja:
Innan poliserna kommer till ”syndarens” lägenhet är det en ganska hetsig musik, mörka färger i ljuset. När polispatrullen går in i lägenheten och ser luktgranarna i taket går musiken ner till ett lugnare tempo. När jag ser luktgranarna i taket får jag en känsla av att det ligger ett lik någonstans i lägenheten, som har legat ett tag och börjat lukta illa. Polispatrullen går in och kollar i sängen. Någon ligger under ett lakan. Poliserna tror att det är mördaren. Men när de lyfter på lakanet ser vi och dom att det är en ”syndare”. Syndarens vänstra hand är avskuren.

Lust:
Det är väldigt stimmigt på mordplatsen, mannen som blev tvingad att mörda kvinnan skriker fasansfullt. Man får aldrig se syndaren helt, bara hennes ben, för Mills står i vägen för kameran.
Högmod:
Samma musik som vid de andra morden, mördaren har limmat fast en burk med sömnpiller i hennes ena hand och telefonen i den andra handen. Mördaren gav henne två val. Här får vi se hela syndaren, men inte hennes ansikte för det har mördaren lindat runt ett bandage. Mördaren skar av henne näsan, vi får inte se hennes ansikte när poliserna lindar av bandaget.

Avund:
Samma musik som vid alla andra mord, både innan ”syndaren” mördaren skjuts och ef...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Filmanalys Seven!

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-03-27]   Filmanalys Seven!
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7836 [2024-03-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×