Hultsfredsfestivalen

1 röster
6034 visningar
uppladdat: 2003-10-28
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
( det finns ingen info om Hultsfred på mimersbrunn så här kommer min artikel om Hultsfred )

Nu har då jag och allas mina reskamrater kommit hem från Sveriges största festival. Jag syftar inte på Bergshamrafestivalen utan Hultsfredfestivalen. Om ni inte hört talas om denna festival som dyker upp årligen i det lilla småstadsområdet Hultsfred så bör det sägas att det är en festival kryddat med dem största artisterna, de dyraste maträtterna och de mest ångerfulla fyllorna. Hursomhelst är det nog svårt för någon att missa det fenomenet som kallas för Hultsfredfestivalen. Under varje festival fullständigt kryllar de av recensioner av de olika Hultsfredkonserterna i alla Sveriges stora tidningar. Vad som är mer ovanligt är att betygsätta festivalens olika fyllor och alla de utmärkelserna som jag personligen ger till ” största fyllot ”, ” största kåtbocken ” och ” största äcklet ” under hultsfred.

Betygsättning av fyllorna

Dag 1
Fyllan börjar bra. Jag och min vän Nico ( Goldie på Haket ) dricker upp en vinare på mindre än fem minuter. Jag lyckas även få i mig 2 till 3 dl Vodka. Engagemanget fanns där och det fanns också tillräckligt mycket prestanda för att det hela skulle kunna utmynna i en riktigt bra fylla. Men n¨ågonting går fel på vägen. De riktiga fyllesymtomen uteblir och i stället hamnar fyllan i kategorin ” fjortisfylla ” då jag mest babblar i fem timmar om hur full jag är och hur jag dagen efter ska gottgöra allt dumt jag gjort under fyllan. Alla de riktigt klassiska fyllestunderna som misslyckade raggningsförsök, klä av sig naken och fisa någon i ansiktet, börja grovhångla med Jan-erik ( Jbone på haket ) mm ser man inte skymten av. Variationen saknas även den och i slutändan undrar man mest om man inte har sett alltsammans förrut.
Det blir därför bara 2 pilsner av 5 möjliga för denna kväll.

Dag 2
Det dagen för med sig är läxan att den som väntar på något gott aldrig väntar för länge. Jag föder mig på några dl Vodka, en sjättedel av den hostmedicinliknande alkoholdrycken Jägermeister samt en hel del vin och öl också för den delen. Till en början är fullan något av en besvikelse eftersom jag inte riktigt vågar leva ut mina inre hämningar. Jag satt mest tyst eftersom jag inte vill irritera folk genom att babbla om hur full jag var som dagen innan. Men blygsamheten försvinner med tiden eftersom erfarenhet ger prestanda och kreativitet. Detta märks främst då jag börjar leta efter en tunnelbana och då jag senare på kvällen då jag befinner mig på dansgolvet är fullt övertygad om att jag befinner mig i Polen. Dansgolvet präglas även av en rad andra bra fylleuppvisningar som tex en riktigt överdriven dans då jag stryker mig kring en stång i bästa stripparanda. Slutet av kvällen blir även det att slags glädjefyllaklimax då jag deckar vid ett träd rakt bredvid dansgolvet. Att jag dessutom pratar engelska med alla jag mötte ( jag trodde ju att jag var i Polen ) ger grädde på en redan välsmakande kaka. Det är såna här fyllor som man bara drömmer om och aldrig tror sig få se i verkligheten. Publiken var som galen och det märktes verkligen att all blygsamhet uteblev.
Det blir därför fem pilsner av fem möjliga för denna smått perfekta fylla.

Dag 3
Med framgång följer alltid divighet och själviskhet. Det märker man på många framgångsrika artister som Madonna, Jennifer Lopez, Johannes Paulus II osv. Att denna hemska egenskap skulle drabba just mig efter en så pass framgångsrik fylla som under dag 2 var därför ingen överraskning. Man överskattar helt enkelt sin egen fylleförmåga. Detta blev som mest uppenbart efter att ha klunkat i sig 4 dl Vodka, en fjärdedel av en Jägermeister samt en rad andra godsaker. Jag lägger mig inne i mitt tält helt omedveten om att jag är full för att istället decka kl 20.00 för att sedan vakna 04.00. Tack vare detta missar jag bla festivalens största artister dvs Radiohead och fyllan i sig är bara det ett fiasko då jag vare sig lyckas visa mig full inför folk eller göra bort mig offentligt. Det är tragiskt att se överskattning och divighet förstöra så många möjligheter på en kväll. Det blir därför inte ens en pilsner av fem möjliga. I stället får jag ett AA-möte av fem pilsner.

Dag 4
Denna dag var om möjligt ännu mer besvikande för alla fyllefans. Under hela dagen befann jag mig i ett tillstånd av illamående och baksmälla. Alkoholen undvek jag helt så underbara fyllestunder uteblev. I stället fick jag se mitt tält besudlat av Jan-Eriks sperma genom att hans använda kondom befann sig liggandes under min sovsäck i mitten av tältet. Givetvis övervägde man att bränna tältet men det blev inte av. Avsaknaden av fylla märktes mest tydligt då jag under natten hellre låg inne i mitt tält och sov än att gå ut till den högljudda efterfesten utanför med 500 deltagare som mest kan beskrivas som en kombination av ett sambatåg och ett AFA-möte.
Det blir ett AA-möte av fem pilsner.




Utmärkelser

Största fyllot
Detta ärorika pris kämpade förstås jag för att få. Dock går den i stället till Challe som verkade vara full oftare än nykter. Han lyckades bla bli riktigt full på tåget till Hultsfred, så full att han satt på Patriks rygg under en smått galen In Flames konsert, lade sig på tågspåret mm. Ett helt klart grade A fyllo. Han blir därför den självklara vinnaren. Grattis Challe!

Största äcklet
Jan-Erik vann detta då han lyckades med prestationen att besudla hela vårt tält. Han tog sig även nöjet att se på då en vän och en tjej ( som enligt en del vittnen mer såg ut som en felande länk mellan en kille och en tjej ) fick till det i ett tält. Han hade även sex med de flesta tjejerna han kunde få tag på även om han i slutändan lyckades skapa ett riktigt förhållande med en tjej.
Om ni vill gratulera Janne för vinsten så skicka ett mejl till hans haketsida Jbone.

Största kåtbocken
Även om jan-Erik hamnade på en andraplats i denna tävling så kom även Sorosh tätt före. Inte bara för att han fick fler ligg än Janne. Han hade även gjort en lång planering om hur många han skulle ligga med innan Hultsfred. Han har visat sig vara en förebild för alla wannabeekåtbockar. Fortsätter han så här bra får vi säkert se honom in action nästa sommar också. Det blir i såna fall en favorit i repris. Grattis Sorosh!



Vad tycker då artisterna om Felixs fyllor

Mando Diao:
Den var en jävla besvikelse måste jag säga. En av anledningarna till att vi och alla andra kommer hit till Hultsfred är att se Felix riktigt berusad. Dock är han bara salongberusad i år för det mesta och det känns aldrig som hans fylla lyfter upp festivalupplevelsen. Jag skulle inte bli förvpnad om många vill ha sina pengar tillbaka.

Ola Salo från the Ark:
Visst var Felixs fylla lite av en besvikelse men jag tycker än...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Hultsfredsfestivalen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2004-03-23

    Niiiiiice...

Källhänvisning

Inactive member [2003-10-28]   Hultsfredsfestivalen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2416 [2024-03-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×