Insändare: Abort - Arbete till svenska B

4 röster
10234 visningar
uppladdat: 2010-09-09
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Abort

Ett hett ämne. Många har många olika åsikter om abort. En del tycker att man ska få göra som man vill, och andra vill förbjuda det helt. Jag ska nu ta upp lite saker om abort.

Abort innebär att man tar ut ett foster som håller på att utvecklas, och därmed avslutar graviditeten. Det görs oftast av tonårsmammor som har gjort ett misstag. Men tänk på vad det innebär. Man bestämmer att någon annan inte ens ska få chansen att leva, bara på grund av andras misstag och/eller lathet.

Men då kan man säga: "Jag bestämmer över min egen kropp!" Men det är oresonligt. Nu är det så att det är inte din kropp du bestämmer över. Det är en ny människa som växer där. Om du tror att det är du har du fel.

Man kan tycka att foster inte är människor än. Men vad utgör en människa?
Ett barn är inte vid medvetande förrän efter vecka 22 i graviditeten. Men något som är säkert; de kommer snart få medvetande. Man kan likna det vid en vuxen som är i koma. Hon är inte vid medvetande, men hon lever fortfarande och är en människa. Liksom vuxna koma-patienter, kan de "vakna till". Fast fostret har betydligt större chans. Man dödar väl inte en vuxen människa som har varit i koma i 22 veckor?

Och om man nu är troende och följer bibeln kan man tänka på det här: Psalm 139: 16 "Dina ögon såg mig då jag var ett embryo, i din bok var alla dess delar uppskrivna, med avseende på de dagar då de formades och det ännu inte fanns en enda av dem." Alltså. Gud ser ofödda barn som människor. Och att de håller på att utvecklas. De är redan klara att växa till de kroppsdelar och organ som de ännu inte har.

Sen har vi de som kanske har det dåligt ställt, eller kanske bara inte vill ha ett barn. De  har stallt till det och får göra det bästa av situationen.
Barnet är oskyldigt och måste få chansen att uppleva livet. Ett dåligt ställt liv är fortfarande ett liv, och är bättre än att aldrig ha levat.

Så, jag uppmanar alla ni unga blivande mödrar som funder...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Det mesta data hämtade jag från http://www.abortnej.se/?q=node/5 och de är sveriges anti-abortgrupp. (Varning för starka bilder!) De bibliska referenserna hämtade jag från http://www.watchtower.org/z/200906/article_02.htm och det är Jehovas vittnens officiella hemsida.

Kommentera arbetet: Insändare: Abort - Arbete till svenska B

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2010-09-09]   Insändare: Abort - Arbete till svenska B
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58784 [2024-03-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×