Jag saknar dig, jag saknar dig!

2 röster
12637 visningar
uppladdat: 2004-02-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Inledning:

Tina och Cilla är två tonårstjejer. De är tvillingar, enäggstvillingar. En dag springer de över vägen för att hinna med bussen till skolan. Då händer det omöjliga den ena systern blir överkörd och dödad.

Den här boken handlar om hur Tina får klara sig i livet ensam, utan Cilla.


”Men hjälp! Där står bussen redan vid busshållplatsen. De sätter upp farten.
Faan! Flämtar Cilla det är ju så helvetes kul i plugget, och så springer man för att komma dit!
Han kör inte ifrån oss! Ropar Tina över axeln just när de springer upp på Dödens Väg.
Inte om han ser oss, nä! Ropar Cilla tillbaka.

Tina skenar över vägen. Ett par steg på andra sidan, sedan smäller det till bakom henne – beskriv det ljudet, den som kan och vill! – däck skriker mot asfalten och ett fladder som en skrämd flock fåglar bryter ut.
Tina vänder sig om, vänder sig genast om, vänder sig om i det ögonblicket hon hör smällen, skriket, fladdret, men herregud, hur har Cilla kunnat hinna hamna ända där borta? Hon kan inte ligga där! Var är benen? Snöar det? Nej, det är papper som dalar, Cillas temaarbete som hon hade fått klart över helgen, faller obegripligt från den klarblå himlen, och här stinker av bränt gummi, Cilla för faan, har du gått av på mitten!”

Handling:

Tiden efter Cillas död får inte Tina utrymme att sörja. Hemma får hon trösta mamma och pappa, i skolan beter sig alla så konstigt. Cilla och Tina var så lika att folk blir illa till mods när de ser Tina, det är som att se Cilla i livet igen. Cilla kommer till Tina i drömmarna, hon är arg. Hon skyller på Tina och menar att det var hennes fel att hon dog. Tina är rädd, rädd över att dom var så lika. Rädd över att hon fortfarande var vid liv, eller var hon det? Räddningen kom när hon fick svar från ett skrivarläger som hon och Cilla hade ansökt till. Tina fick tid att tänka på något annat. Hon åker dit där ingen vet vad som har hänt hon är en ensam individ som alla andra. På lägret träffar hon Stefan och blir kär för första gången på riktigt. Efter lägret lovar de varandra att hålla kontakten men många brev skrivs utan något svar. Men hon har Lotta och Sandra dom sviker aldrig. Sandra som var Cillas närmaste vän och Lotta, Tinas bästa vän!

Författarna
Denna bok är baserad på Kinna och hennes tvillingsysters berättelse. Hon och hennes syster Jenny läste Peter Pohls ”alltid den där Annette” där den ena tvillingsystern dör. De började prata om hur omöjligt det skulle vara att leva utan den andre. Efter några veckor hände det omöjliga; Jenny dör i en trafikolycka. Efter en tid tog Kinna kontakt med Peter. Hon kände att han var den enda som kunde hjälpa henne. I början var han väldigt tveksam men kände att det var ett nödrop från Kinna som han inte kunde blunda för så efter en tids övervägande började han skriva. Från samtal, brevväxling och dagböcker som hon lämnade till hans förfogande skapade de den här boken. Jag saknar dig, jag saknar dig!


Egen åsikt
Jag valde just denna bok för det är den bästa jag har läst. Boken är gripande och verklig. Det är den enda bok jag gråtit till varje gång jag läst den. Man gråter med Tina, skrattar med Tina, och känner med Tina. Denna bok är en blandning av dikt och verklighet. Boken är...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Jag saknar dig, jag saknar dig!

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2015-09-20

    Bra jobbat

Källhänvisning

Inactive member [2004-02-26]   Jag saknar dig, jag saknar dig!
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2828 [2024-04-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×