Krönika - Piratpartiet

4 röster
9327 visningar
uppladdat: 2006-03-09
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Släpp kopieringen fri!

Piratpartiet är ett helt nystartat parti, som troligen kommer bli mest känt för att de vill legalisera så kallad piratkopiering. Värdegrunden bygger på tre grundläggande värderingar: Att den personliga integriteten måste skyddas, att kulturen måste släppas fri och att patent och privata monopol är skadliga för samhället.

Piratpartiet kommer inte att ställa upp i andra frågor mer än dem som handlar om den personliga integriteten, Upphovsrätten och patenträtten. De är varken röda eller blå, de kommer sikta på en vågmästarroll. Det här är ju ganska smart taktik. Om Piratpartiet bara får tillräckligt mycket uppmärksamhet så känns det som att de som inte är så insatta i politik kommer välja att rösta på Piratpartiet. Idag är det så mycket bråk mellan partierna och folk vet inte riktigt vad de olika partierna står för om de inte är insatta, så de kommer helt enkelt tänka ”Det finns inga vettiga partier att rösta på. Det enda vettiga verkar ju vara Piratpartiet.” Piratpartiet behöver bara 3% utav Svenska folkets röster för att ta sig in i riksdagen, vilket jag faktiskt vill och tror att dem gör.

Nu ska ni inte tro att Piratpartiet är så dumma och idiotiska så de tänker ta bort hela upphovsrätten, för det vore ju helt sjukt med tanke på att ingen skulle vilja släppa en enda skiva då. De tänker bara luckra upp den så att verket man gjort bara är skyddat i kanske 5år istället för att artisten/regissören ska tjäna pengar på sitt verk i 70år efter sin död, för vad är det för mening med det? Upphovsrätten hindrar kulturen mer än den skyddar!

Det bästa och helt smartaste ide från Piratpartiet utifrån det jag vet så tycker jag att det är en jättebra ide att ta bort HELA patenträtten. Det betyder att vi kommer att få bättre prylar, bättre mobiltelefoner, bättre datorer osv osv. Istället för att storföretagen står och tävlar om vem som har dyrast och bäst patentadvokater, så kommer de att tävla om vem som har den absolut bästa tekniken och vem som får ut det fortast på marknaden. Medicin-företagen kommer inte sluta tillverka sin medicin, tvärtom! Behöver vi en medicin så forskas den fram. De absolut flesta forskare jobbar faktiskt på universitet och andra forskningsinstitut, för att sedan säljas på ett läkemedelsföretag. Alla forskarnas grundutbildningar betalas av oss skattebetalare. Väldiga summor satsas på livräddande medicinsk forskning av ideella organisationer och donatorer därför att läkemedelsbolagen är fullt upptagna med att forska fram bantningspiller och potenshöjare och den fattig marknaden anses inte kunna betala för en bot mot malaria. Men det är faktiskt så enkelt att så länge som det finns en efterfrågan så kommer läkemedelsbolagen att ta fram och sälja läkemedel. Oavsett patenträtt eller kopior.

Vi måste skydda den personliga integriteten. Idag så lagras all information om samtalet du kanske gjorde med din mamma i morse, mejlet du kanske skickade till din flickvän igår söks igenom. All kommunikation så går att söka kommer att sökas, en del tom. lagras för att man ska kunna kolla igenom det senare. Deras argument är att det är för att skydda oss mot terrorister, men vilken dum, idiotisk, jävla terrorist skulle i klartext prata om hur de ska bomba bussarna som går till skolan på förmiddagen? Vi går in i ett samhälle där vi övervakas 24 timmar om dygnet. Man måste ha rätt til...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Krönika - Piratpartiet

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-03-09

    Intressant krönika! Men är det

  • Inactive member 2006-03-10

    Ojdå :D

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-03-09]   Krönika - Piratpartiet
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5813 [2024-04-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×