Krönika - Självmordsbombare

11 röster
76443 visningar
uppladdat: 2007-02-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Dom där självmordsbombarna, de är inte så dåliga, eller alltså deras tanke från början. Ett eget fritt land, målet är ju helt okej, eller hur? Allt bra, tills deras sätt att få omvärlden att lyssna på dem. De tar bussen till marknaden med ett bombbälte runt midjan och när de går av har de fått nog av livet. De tar med sig fem barn, tre gamlingar och en mamma i döden. Visst, de får uppmärksamheten men de gör ingenting med den, de glömmer meddela omvärlden att de vill att de amerikanska trupperna ska lämna deras land, att granlandet kan dra åt helvetet och ta ner muren.

De har ju också försökt få bort de amerikanska trupperna på egen hand, och de lyckas... inte… De spränger en hummer med tre officerare och två kaptener, USA svarar med att skicka fyra Hellfire missiler och antalet döda överstiger 100. Så kan det ju gå…
Eller som palestinierna som vill få bort Israelerna, de kämpar ärorikt för ett fritt Palestina. De är väl inte så fel? Jo kanske, när de går till Tel Aviv, tar en minibuss full med sprängämnen och åker till det folktomma torget på en Lördag och dödar en israelisk kvinna, tre libaneser och en dansk FN volontär.

Vad gör då israelerna? Jo de åker till Gaza, spärrar alla vägar och utfärdar reseförbud tre månader, rensar lagren med mat och skjuter några upprorsmakare. Vad hände då? Jo 24 palestinier blev nerskjutna, två försvann spårlöst, ett dussin dog av svält och flera hundra var på gränsen till att dö på grund av undernäring. Så var det med det frihetskämpandet…
Samtidigt sitter statistiknissarna i Vita huset och myser med siffrorna.
För det första; det heter inte frihetskämpare utan Terrorister. För det andra; skäggubbarna med kökshandduk på huvudet fattar ändå ingenting. Och för det tredje; Amerikaner är störst, bäst och vackrast, ”God bless America”.

Inte bara alla underhuggare till George W. Bush myser med siffrorna. Pressen ääälskar allt där Terrorister skapar rubriker som t.ex. ”Självmordsbombare skakar Bagdad flera döda” (vilket betyder fyra döda, självmördarens tre kollegor och hans själv).
Men visserligen blir de kökshandduksklädda skäggubbarna och självfallet frihetskämparna överlyckliga. På Al-Qaidas hemsida står det något i stil med ”Detta var en stor seger för oss mot de västerländska barbarerna”.

Men vad gjorde de egentligen? USA kan skratta sig glada, för de tog ingen skada, men kan de egentligen och på riktigt säga att de vann? Jo de spred skräck (vilket är terroristers största mål). Men hallå, vad hjälper det? Jo USA skickar 25000 nya soldater för att ”bevara freden”.
Det är så synd, från börjar var det en väldigt bra tanke, kämpa för ett fritt land, ett icke ockuperat land. Men de får det...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Krönika - Självmordsbombare

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2007-10-04

    Jag tyckte det var jätte bra s

  • Inactive member 2010-01-30

    King är du Gör en lika bra till mig :D

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-02-11]   Krönika - Självmordsbombare
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7569 [2024-04-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×