Michael Jackson

32 röster
35506 visningar
uppladdat: 2004-07-23
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Inledning.


Jag valde att jobba om michael jackson för att han verkar vara en spännande person som man även har hört mycket bra och dåliga saker om. Jag valde även att jobba om honom för att jag tror att det är relativt lätt att hitta fakta om honom. Jag tror att detta jobb kommer bli intressant och man kanske kan få en annan syn på det han har gått igenom i livet.



Frågor.


Vart föddes michael jackson?


Familj?


Hur gammal är han?


Vad har han gjort i sitt liv?


Bäst sålda skiva?


Skandaler?


Framgångar?
Michael ”Wacko” Jackson



Wacko, Micke, Jackson.. ja, kärt barn har många namn sägs det och i det här fallet tror jag att det verkligen stämmer. Det finns så mycket åsikter och tankar kring detta barn instängd i en vuxen mans kropp. Kanske beror hans beteende på hans groteska uppväxt, kanske för att han aldrig hade tid att vara barn?. Det kan vi aldrig få reda på och det kanske är bäst.
Här kommer iaf Michael Jacksons liv.

Året är 1958 och i delstaten Indiana ska ett nytt barn komma till världen. Den 29 aug kom den lilla pojken som kommer att skaka om hela världen inom musiken. Han fick namnet Michael Joseph Jackson och var det sjunde barnet i en barnaskara på nio barn. Syskonen var Maureen, Jackie, Tito, Jermanie, LaToya, Marlon, Randy och Janet. I huset var det R&B (Rytm and Blues*) som reagerade.

*Rytm and Blues; Det var när R&B kom man började bilda små band på 3-6 personer, de små banden kallades combos.
Trummor, bas, saxofoner och elgitarrer var de vanligaste instrumenten i dessa små band.
Sångaren sjöng med stark ropande röst och rytmen var stark och det var ofta solister som avslutade låtarna, ofta en solosaxofonist som spelade tills han/hon låg på golvet och publiken visade sin tacksamhet och glädje i form av stormande applåder och jubel.
Namnet på denna kombination som nästan låter som rock´n roll fick namnet Rytm and Blues.

Joe som var Michaels fader spelade i ett band tillsammans med sin bror , The Falcons , och övade därför mycket hemma. Joe drömde om ett liv i lyx , makt och berömmelse men hans tid var för länge sedan förbi i musikbranchen eftersom han var realativt gammal. Efter ett tag började han inse att han kunde dra nytta över sina fem söner genom att låta dom förverkliga hans dröm. Så han började att träna Marlon, Jermaine, Jackie, Tito och Michael till det som skulle komma att bli bandet The Jackson Five (J5).



Michael själv kommer inte ihåg så mycket från starten av J5 eftersom han bara var fem år då, men små glimtar om hur han sjöng och dansade för alla krafter och jobbade mer än ett vanligt barn är det som får honom att minnas. Joe var väldigt stäng när han tränade dom , han skällde och slog dem och i vissa fall kunde han väcka dem mitt i natten för att kolla om det kunde stegen och låten de hade övat in.

Enligt Michael fanns det tillfällen då han kom hem från skolan och hade tur om han fick i sig ett mellan mål innan han skulle till studion. I studion tillbringade han resten av dagen och kom ofta hem långt efter läggdags. Utanför Motownstudion såg han ofta barn leka och vara glada och han önskade då och då att han var en av dom.

Men Michael poängterar att det var han själv som valde att gå in i showbusiness och att han aldrig blev tvingad till någonting. Michael tycker också att det är lika naturligt att stå på scen som att andas.


J5 fick igång sin karriär ordentligt när Michael var omkring 8-9år gammal. 1965 så vann det sin första talangjakt och fyra år senare släppte dem deras första singel som heter ”I want you back” som var en låt med både R&B och pop sound. Men det var ändå ”I´ll be there” som blev deras verkliga genombrott. Låten låg etta på hitlistan i hela fem veckor som är väldigt ovanligt.18 dec1969 släppte dem deras första skiva som fick namnet ”Diana Ross Presents The Jackson Five”. Och nu låg J5 alltid högt på listorna och pengarna började på allvar att rulla in.




I Michaels självbiografiska bok ”Moonwalk” skriver han att hans fader aldrig tog pengarna som de tjänade.

Alla tonårstjejer blev som besatta av J5 och fram till 1976 hade dem gjort över 11 album som tillsammans sålts i över 100 miljoner exemplar.

Alla albumen var faktiskt gjorda i en och samma studio , Molotwnstudion. Under 1965-76 började bandet få inre kriser och innan det 1976 splittrades hade Michael redan planerat en solokarriär. De andra bröderna lade karriären på hyllan och gifte sig och skaffade familj. 1976 började Michael därför att skriva egna låtar och hitta på egna danser. Michael hade förresten redan prövat på en solokarriär 1972 då han sjöng titellåten i filmen ”Ben”. 1978 spelade han fågelskrämma i musikalen ”the wiz” och där fanns även Diana Ross som var god vän till Michael.


Q och hans solokarriär.

Q heter quincy Jones som är Michaels gode vän var också hans producent. ”Q” kallas inte för sitt namn Quince utan för att han billar barbeqoe. Första gången dom träffades var Michael i tidiga tonåren, kring tolv år gammal. Dom blev vänner under inspelningen av ”the wiz” och deras vänskap började lika ett far- och son förhållande. Så när Michael funderade på att göra en soloskiva så ringde han då Q för att få förslag på producenter. Q undrade då varför han inte hade frågat honom om han ville bara producent och Michael insåg då hur bra det kunde vara att ha Q vid sin sida, som kunde stötta honom. Så Q blev Michaels producent och tillsammans gjorde de ”Off the Wall” som är en av Michaels bästa skivor.


Men en sak som inte är att förglömma är att innan Michaels solokarriär satte igång så startade han och hans bröder ett produktionsbolag med namnet Peacock Productions, eftersom Michael gillar påfågelns sätt att visa sin förälskelse, och nu var det inte namnet Jackson som syntes mest.

tillbaka till Michaels solokarriär. Han ville inte att hans soloplatta skulle få samma sound som J5:s Destiny, så därför anställde han Q istället för sin fader. Plattan tog lång tid på sig eftersom man ville att den skulle vara perfekt och när den släpptes 1979 sålde den i sex miljoner exemplar bara i USA.

Efter att ”Off the Wall” sålt så bra ville han satsa högre, en dröm som han hade haft sedan barnsben så när han började med ”Thriller” jobbade han hårt för att nå sitt mål. Stundtals var det ett väldigt krävande jobb och Michael höll flera gånger på att bryta ihop men eftersom han är en stark person gav han aldrig upp. ”thriller” skulle från början heta ”starlight”. ”Thriller” släppts 1982 och hamnade på bäst skivsäljar sidan i Guinnes Rekorbok. ”thriller” sålde i hela 41 miljoner exemplar. Men Michael var inte nöjd så när han gjorde ”bad” satsade han på 100 mijloner dock var det ”bara” 22 miljoner som köpte plattan. Titeln bad handlade om hur livet var ute på gatan, man kan ju fråga sig hur mycket Michael vet om livet ute på gatan!?

Karriären fortsatte att dala. 1991 kom han ut med ”Dangerous” som sålde i 17 mijoner exemplar och 1995 ”History”. Mycket var nog för att han kanske fick storhetsvansinne efter att ha gjort ”Thriller” så han ville hela tiden förnya sig och bli bättre.





Det är också i samma veva som alla rykten börjar att uppstå. Operationer och att han skulle vara pedofil var/är väll dom värsta om honom och journalisterna lämnade ingenting i Michaels privat liv utanför. Det är hittills ingen som vet om rykterna stämmer eller inte men jag tycker att ”alla” borde få vara som dom är. Michael hävdar att han har en hudsjukdom som gör huden gradvis vitare medan många hävdar att han har operera sig eller mycket ljus sminkning. Detta dilemma är fortfarande oklart. Hans näs operationer vet vi alla att han har gjort och det är för att han ska kunna ta högre toner, inte för att han vill dölja sina arv.


Neverland.
Michael har alltid varit förtjust i barn och i djur. Barn älskar han eftersom han ser barnens lycka, den lycka han släjv aldrig fick uppleva som barn. Det är därför han gillar att leka och skoja med barnen. Detta kan man ju tolka på fel (?) sätt. Neverland är iaf Michaels egna tivoli och zoo. Michael älskar ju också djur, speciellt apor. Därför har han en schimpans som heter Bubbles och som är ett fantastiskt sällskapsdjur. Neverland är något i klass för sig , något som alla barn kanske drömmer om. Tänk dej att ha ett eget tivoli med karuseller, djur , godis och skratt. Vissa får turen(?) att bli inbjudna till Neverland Valley Ranck som inte bara är en nöjes park ,stor som 35 fotbollsplanet tillsammans, utan också Michaels hem.




Den glittrandedansaren Michael.

Michael har dansen i blodet. Ända sedan ung ålder har han sätt andra dansa och tagit efter deras steg och stil. När han spelade in ”The Wiz” så blev de andra dansarna arga på honom för att han lärde sig stegen mycket fortare än någon annan. Detta resulterade i att det andra dansarna blev svartsjuka och skrattade åt Michael som försökte undvika att visa hur duktig han var på att lära sig stegen. Michael har förövrigt gjort många danser men den han ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Michael Jackson

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2004-09-23

    Jag tycker att det var intress

  • Inactive member 2009-05-20

    Vart har du fått faktan irfån ? :)

  • Inactive member 2009-12-01

    jag kmr att andvända denn (A)

Källhänvisning

Inactive member [2004-07-23]   Michael Jackson
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3222 [2024-04-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×