Michael Phelps

2 röster
3139 visningar
uppladdat: 2012-11-12
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Michael Phelps


Min förebild är Michael Phelps som är en amerikansk simmare som föddes den 30 juni, 1985 i Baltmore, Maryland. Han föddes till Fred och Debbie Phelps. Han är den yngsta sonen av tre barn. han har två äldre systrar som heter Whitney och Hilary . Hans pappa var en idrottsman och hans mamma är rektor på grundskola. När hans föräldrar skilde sig år 1994, så fick han och hans syskon flytta tillsammans med sin mamma.

Michael började simma när hans två systrar Whitney och Hilary gick med i en lokal sim lag. Whitney försökte ut för att komma in i den amerikanska OS-laget 1996, 15 ålder, men skadorna som hon hade spårade ur hennes karriär. Vid ålder 7 var Phelps fortfarande “lite rädd” att doppa ner huvudet under vattnet, så hans lärare lätt honom att flyta runt på ryggen. Det var då han fick lära sig att simma ryggsim.

Efter att han såg simmare Tom Malchow och Tom Dolan tävla på 1996 som spelades i Atlanta, började Phelps drömma om att bli en mästare. Han började med sin simnings karriär på Loyola High School pool. Han träffade sin tränare, Bob Bowman, när han började träna på North Baltimore Aquatic Club. Hans tränare erkände genast att Phelps hade talang och tog de hård tillsammans i simningen. År 1999 fick Phelps plats på US National B-laget.

Vid 15 åldern var Phelps den yngsta amerikanska manliga simmare på 68 år i OS.
2001 World Aquatics VM, den 30 mars, bröt Phelps världsrekord i 200 meter fjäril och blev den yngsta mannen någonsin att sätta världsrekord i simningen. Vid VM i Japan, bröt Phelps sin egen världsrekord i 200-meter fjärilsim och var på väg att bli en världsmästare för första gången.

2003 World Championships

Phelps vann 200-meters frisim, 200-meter ryggsim, och 100-meter fjäril. Han Blev den första amerikanska simmare som vann tre olika tävlingar i tre olika slag på ett nationellt mästerskap. Vid 2003 World Aquatics mästerskap, vann Phelps fyra guldmedaljer, två silver medaljer och bröt fem världsrekord.

2004 Summer Olympics

Phelps vann med en värld rekordtiden 4:08 sin första OS-guld. Två dagar senare,  slutade Phelps första plats i 200-meters individuella medley, med tiden av 1:57.14, som blev ett olympisk rekord.

2005 World Championships

Vid 2005 World Aquatics mästerskap, vann Phelps totalt sex medaljer, 5 guld och ett silver. Phelps vann sitt andra guld i 200 meter frisim med en ny amerikansk rekordtiden 1:45.20, och avslutade före Grant Hackett.

2006 Pan Pacific Championships

Vid 2006 SM vann Phelps totalt tre händelser. Hans första händelsen, vann han 200-meter fjäril, med tiden av 1:54.32.I sin andra händelse, vann han 100-meter fjäril,  och hans tredje händelsen, vann Phelps 200-meters individuella medley.

2007 World Championships


Vid 2007 Världs Mästerskap, vann Phelps 7 guldmedaljer och bröt fem världsrekord. Han tog sin första guldmedalj i 4 × 100-meters frisim.

2008 Summer Olympics

Phelps simmade  4 × 100-meters frisim och tog ett  amerikanskt rekord för 100-meters frisim, och vann sitt andra guld i OS 2008.

Den 17 augusti fick Phelps sin åttonde guldmedalj i 4 × 100 meter medley. Phelps, tillsammans med lagkamrater Brendan Hansen, Aaron Peirsol, och Jason Lezak, satte nytt världsrekord i händelse, tid av 3 minuter och 29,34 sekunder. När Phelps dök för att simma 100 meter fjärilsim, den tredje delen av 400-meters medley hann USA komma i kap före Australien och Japan. Phelps är den ända personen som har tagit 8 guld i OS, som han firade tillsammans med sin lag.

2009 World Championships

Vid 2009 nationella mästerskapen, Phelps simmade endast tre enskilda händelser. I hans första händelsen, vann han  200-meters frisim, med tid av 1:44.23 sekunder. I sin andra händelse, 200-meter fjärilsim, vann Phelps enkelt med tid av 1:52.76 sekunder. I sin tredje händelsen, vann han 100-meter fjärilsim, och tog världens rekordstiden med 50,22 sekunder.

2010 Pan Pacific Championships


På den första dagen av 2010 Pan Pacific Swimming Championships valde Phelps att simma i finalen på 200-meter fjärilsim. I 200-meter fjäril, ledde Phelps från början till slut, och kom i första plats med tid av 1:54.

2012 Summer Olympics

År 2012 ökade Phelps OS-medalj till 22 och han satte nytt rekord för mest OS-medaljer, och slå gymnasten Larisa Latynina rekord av 18 medaljer. Vid Olympiska spelen 2012, som hölls i London, vann han fyra guldmedaljer.


Förutom sin framgångsrika simnings karriär har Phelps skrivit två böcker. Hans ena bok heter “No Limits: viljan att lyckas”, som publicerades den 9 december 2008.


Varför är Michael Phelps min förebild?

Michael Phelps har alltid varit min förebild sedan jag började simma, då var jag 5 år. Och när jag började söka fakta om Michael Phelps blev jag mer intresserad över honom, eftersom han är en person som har tagit guldmedaljer i varje OS spel som han har varit med och han är det ända personen som har tagit 22 OS-medaljer. Från början till slutet har Phelps tagit guldmedaljer i varje spel som han har varit med. Det Positionen och stilen som han simmar gör mig att jag blir mer beroende av honom. Och allt han har kämpat för simningen från han var liter tills nu, så kanske en dag kan jag också bli som honom en bra simmare.


Likheter och skillnader?

Michael och jag vi både började simma vid samma ålder och det var fem år åldern. Vi båda simmar för att det är kul och det är bra för kroppen och vi både tänker på samma sak att simningen förbättrar kondition och håller oss i form.

Skillnaderna mellan oss är att Michael är en amerikansk simmare, han är äldre än mig, han är berömd och är en framgångsrik person.
...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

http://www.biography.com/people/michael-phelps-345192

Kommentera arbetet: Michael Phelps

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2012-11-12]   Michael Phelps
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=59158 [2024-04-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×