Problem Vi anser att det största och mest intressanta problemet angående pågående arbete på löpande räkning är huruvida de ofakturerade beloppen vid bokslutsperiodens slut skall aktiveras som en tillgång eller ej. För företagen innebär en aktivering att vinsten ökar, vilket kan vara intressant för aktieägare och andra intressenter. Samtidigt ökar även företagets beskattningsbara inkomst, vilket medför att konsekvenserna av att företagen vill visa en rättvisande bild, blir att de behöver betala en högre skatt. Även om problemet har behandlats i en del artiklar och tolkats i olika böcker, finns det inget entydigt svar på frågan. Vi vill därför ställa de olika förespråkarnas åsikter mot varandra och mot våra åsikter för att få svar på hur redovisningen av pågående arbeten på löpande räkning skall redovisas för att ge en rättvisande bild av företagets ställning samtidigt som man följer god redovisningssed och grundläggande principer samt lagar och rekommendationer. För att kunna göra detta måste vi tolka innebörden av de begrepp som förekommer inom redovisningsteorin och kvalitén på de argument de olika förespråkarna framför. Således blir problemet att tolka innebörden av de grundläggande begreppen för att komma fram till hur redovisningen ska ske. Syfte Syftet med uppsatsen är att tolka och förklara de civil- och skatterättsliga reglernas betydelse för redovisning av pågående arbeten på löpande räkning. Uppsatsen syftar också till att redogöra för vilka normer och rekommendationer som finns på området samt hur praxis ser ut. Detta för att kunna tolka vilka konsekvenser de olika reglerna, principerna och rekommendationerna har för redovisningen, och härigenom se om pågående arbeten på löpande räkning måste tas upp som en tillgång i balansräkningen. Metod Vår undersökning är att anse som explorativ. Vi har orienterat läsaren i utredningens frågeställning, orienterat om vad som redan är känt i ämnet och sedan kommit fram till en undersökningsplan.. Efter detta har vi gjort en analys, och utifrån denna dragit slutsatser. Slutsatser Vi anser att det är upp till företagen att göra ställningstagande för hur de ska redovisa. Företagen får därför, enligt vår mening, välja om de vill ta upp de pågående arbetena på löpande räkning som en tillgång i balansräkningen.

3 röster
1646 visningar
uppladdat: 2002-01-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Problem Vi anser att det största och mest intressanta problemet angående pågående arbete på löpande räkning är huruvida de ofakturerade beloppen vid bokslutsperiodens slut skall aktiveras som en tillgång eller ej. För företagen innebär en aktivering att vinsten ökar, vilket kan vara intressant för aktieägare och andra intressenter. Samtidigt ökar även företagets beskattningsbara inkomst, vilket medför att konsekvenserna av att företagen vill visa en rättvisande bild, blir att de behöver betala en högre skatt. Även om problemet har behandlats i en del artiklar och tolkats i olika böcker, finns det inget entydigt svar på frågan. Vi vill därför ställa de olika förespråkarnas åsikter mot varandra och mot våra åsikter för att få svar på hur redovisningen av pågående arbeten på löpande räkning skall redovisas för att ge en rättvisande bild av företagets ställning samtidigt som man följer god redovisningssed och grundläggande principer samt lagar och rekommendationer. För att kunna göra detta måste vi tolka innebörden av de begrepp som förekommer inom redovisningsteorin och kvalitén på de argument de olika förespråkarna framför. Således blir problemet att tolka innebörden av de grundläggande begreppen för att komma fram till hur redovisningen ska ske. Syfte Syftet med uppsatsen är att tolka och förklara de civil- och skatterättsliga reglernas betydelse för redovisning av pågående arbeten på löpande räkning. Uppsatsen syftar också till att redogöra för vilka normer och rekommendationer som finns på området samt hur praxis ser ut. Detta för att kunna tolka vilka konsekvenser de olika reglerna, principerna och rekommendationerna har för redovisningen, och härigenom se om pågående arbeten på löpande räkning måste tas upp som en tillgång i balansräkningen. Metod Vår undersökning är att anse som explorativ. Vi har orienterat läsaren i utredningens frågeställning, orienterat om vad som redan är känt i ämnet och sedan kommit fram till en undersökningsplan.. Efter detta har vi gjort en analys, och utifrån denna dragit slutsatser. Slutsatser Vi...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Problem Vi anser att det största och mest intressanta problemet angående pågående arbete på löpande räkning är huruvida de ofakturerade beloppen vid bokslutsperiodens slut skall aktiveras som en tillgång eller ej. För företagen innebär en aktivering att vinsten ökar, vilket kan vara intressant för aktieägare och andra intressenter. Samtidigt ökar även företagets beskattningsbara inkomst, vilket medför att konsekvenserna av att företagen vill visa en rättvisande bild, blir att de behöver betala en högre skatt. Även om problemet har behandlats i en del artiklar och tolkats i olika böcker, finns det inget entydigt svar på frågan. Vi vill därför ställa de olika förespråkarnas åsikter mot varandra och mot våra åsikter för att få svar på hur redovisningen av pågående arbeten på löpande räkning skall redovisas för att ge en rättvisande bild av företagets ställning samtidigt som man följer god redovisningssed och grundläggande principer samt lagar och rekommendationer. För att kunna göra detta måste vi tolka innebörden av de begrepp som förekommer inom redovisningsteorin och kvalitén på de argument de olika förespråkarna framför. Således blir problemet att tolka innebörden av de grundläggande begreppen för att komma fram till hur redovisningen ska ske. Syfte Syftet med uppsatsen är att tolka och förklara de civil- och skatterättsliga reglernas betydelse för redovisning av pågående arbeten på löpande räkning. Uppsatsen syftar också till att redogöra för vilka normer och rekommendationer som finns på området samt hur praxis ser ut. Detta för att kunna tolka vilka konsekvenser de olika reglerna, principerna och rekommendationerna har för redovisningen, och härigenom se om pågående arbeten på löpande räkning måste tas upp som en tillgång i balansräkningen. Metod Vår undersökning är att anse som explorativ. Vi har orienterat läsaren i utredningens frågeställning, orienterat om vad som redan är känt i ämnet och sedan kommit fram till en undersökningsplan.. Efter detta har vi gjort en analys, och utifrån denna dragit slutsatser. Slutsatser Vi anser att det är upp till företagen att göra ställningstagande för hur de ska redovisa. Företagen får därför, enligt vår mening, välja om de vill ta upp de pågående arbetena på löpande räkning som en tillgång i balansräkningen.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2002-01-11]   Problem Vi anser att det största och mest intressanta problemet angående pågående arbete på löpande räkning är huruvida de ofakturerade beloppen vid bokslutsperiodens slut skall aktiveras som en tillgång eller ej. För företagen innebär en aktivering att vinsten ökar, vilket kan vara intressant för aktieägare och andra intressenter. Samtidigt ökar även företagets beskattningsbara inkomst, vilket medför att konsekvenserna av att företagen vill visa en rättvisande bild, blir att de behöver betala en högre skatt. Även om problemet har behandlats i en del artiklar och tolkats i olika böcker, finns det inget entydigt svar på frågan. Vi vill därför ställa de olika förespråkarnas åsikter mot varandra och mot våra åsikter för att få svar på hur redovisningen av pågående arbeten på löpande räkning skall redovisas för att ge en rättvisande bild av företagets ställning samtidigt som man följer god redovisningssed och grundläggande principer samt lagar och rekommendationer. För att kunna göra detta måste vi tolka innebörden av de begrepp som förekommer inom redovisningsteorin och kvalitén på de argument de olika förespråkarna framför. Således blir problemet att tolka innebörden av de grundläggande begreppen för att komma fram till hur redovisningen ska ske. Syfte Syftet med uppsatsen är att tolka och förklara de civil- och skatterättsliga reglernas betydelse för redovisning av pågående arbeten på löpande räkning. Uppsatsen syftar också till att redogöra för vilka normer och rekommendationer som finns på området samt hur praxis ser ut. Detta för att kunna tolka vilka konsekvenser de olika reglerna, principerna och rekommendationerna har för redovisningen, och härigenom se om pågående arbeten på löpande räkning måste tas upp som en tillgång i balansräkningen. Metod Vår undersökning är att anse som explorativ. Vi har orienterat läsaren i utredningens frågeställning, orienterat om vad som redan är känt i ämnet och sedan kommit fram till en undersökningsplan.. Efter detta har vi gjort en analys, och utifrån denna dragit slutsatser. Slutsatser Vi anser att det är upp till företagen att göra ställningstagande för hur de ska redovisa. Företagen får därför, enligt vår mening, välja om de vill ta upp de pågående arbetena på löpande räkning som en tillgång i balansräkningen.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=49256 [2024-03-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×