Punk

14985 visningar
uppladdat: 2001-10-15
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Det var under hösten och vintern 1976 som punken började växa fram.
Det var främst ungdomar som i sitt missnöje mot samhället och poltiken startade denna musik och livsstil.
Punken kunde anses väldigt ovårdad skränig och slamrig, texterna var så långt ifrån hjärta och smärta som man kunde komma. Massmedia brydde sig inte om musiken som ungdomarna spelade eller vad den betydde utan stilen de flesta punkare har som upprörde allmänheten. Den ovårdade stilen med slitna kläder med nitar och nålar och oftast extremt färgat hår som står rakt upp oftast i tuppkam.
Dessutom att de köpte eller stal nya kläder som de sedan i protest mot överflödskonsumtionen rev sönder och sedan lappade ihop med säkerhetsnålar. För att rent trotsigt mot föräldrar och för att protestera mot alla orättvisor så stack de nålar och dylit igenom näsvingar, ögonbryn, tungan osv.

Ordet punk betyder på gammalt språk prostituerad, värdelösperson, ligist. Termen användes därefter i Amerika om källar och garageband men tog sedan av de brittiska punkbanden Sex pistols och The Clash i spetsen.
Den aggressiva musiken och texterna hade inspirerats av amerikanska grupper som The stooges med Iggy Pop i spetsen och New York dolls riktade mot såväl det musikaliska och det samhällseliga etablissemanget Sex pistols gjorde en intervju i svensk TV där de använde sig av ett ovårdat språk vilket gjorde allmänheten allmänt upprörd man varnade för deras konsert och deras första skiva Anarchy in the UK drog man omgående in och förstörde medan alla skivbolag ville skriva kontrakt med grupperna som poppade upp som svampar.

I Sverige var det gruppen Ebba Grön och KSMB som stod i spetsen. Deras aggressiva musikstil lever fortfarande kvar som influens i mycket av dagens ungdomsmusik.

Många anser att alla punkare har vänster åsikter vilket inte alls är sant det är så olika från person till person och om man är extermpunkare eller pop- skate- punkare extrema pinkare har oftast vänsteråsikter om de däremot har extrema högeråsikter kallas de skinheads å inte punkare.
Alla punkare anses ha en gemensam sak att tänka för sig själva och inte följa med strömmen.


Punkens mening!!

När alla ser blommornas kraft, När livets mening finns i solens strålar, När ingen dryck är starkare än saft, Då ska vi slänga våra nålar.

När ingen längre ser nöje i att döda, När inga soldater finns gömda i buskar och snår, När alla kan ta del av livets gröda, Då ska vi kamma ner vårat hår.

När alla kan möta sin nästas blick, När ingen längre i fattigdom bor, När glädje inte var nåt som andra fick, Då ska vi ställa undan våra kängor.

När ingen längre sitter i bur, När djuren på mä...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Punk

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2001-10-15]   Punk
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=825 [2024-04-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×