Shakespeare In Love

10 röster
33349 visningar
uppladdat: 2005-02-10
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
(Referat av filmen Shakespeare in Love. Regi: John Madden, från 1998)

Dramakomedin Shakespeare in Love utspelar sig 1593 i det elisabethanska London, där en ung fattig pjäsförfattare vid namn William Shakespeare (spelad av Joseph Fiennes) just fått skrivkramp. Han behöver passion, en musa, för att få inspiration till sitt skrivande då han lovar bort pjäser till höger och vänster. William håller just på att försöka få ihop en pjäs vid namn "Romeo och Ethel - Piratens dotter", rollsättningen är redan igång och han hittar huvudrollsinnehavaren i en viss Thomas Kent. Men vad Shakespeare ännu inte vet är att Thomas Kent i själva verket är den vackra Viola de Lesseps, en kvinna från en högt ansedd familj.

Viola de Lesseps (spelad av Gwyneth Paltrow) älskar teater och poesi, speciellt Shakespeares verk. Hennes dröm är att stå på scen, men eftersom kvinnor inte fick det klär hon ut sig till Thomas Kent för att få en roll i Shakespears kommande teaterstycke. William får senare reda på att det är Viola som finns bakom utklädnaden och de blir våldsamt och passionerat förälskade. De inleder en romans och orden flödar som aldrig förr för unge William Shakespeare. Men deras förhållande måste hållas hemligt då Viola redan är bortlovad till den triste Lord Wessex, (spelad av Colin Firth) som ska ta med henne till Amerika direkt efter bröllopet. Den pjäs som börjar ta form för Shakespeare blir som en slags tidsgräns innan han och Viola måste skiljas åt, den pjäsen kom att kallas Romeo och Julia.

Den utklädde Viola, som alla tror heter Thomas Kent, lyckas få huvudrollen som Romeo i pjäsen, vilket passar bra för då kan de träffas mycket oftare. Ju längre repetitionerna går desto mer väntar folket på premiären.
Filmen Shakespeare in Love lider nu mot sitt slut och Viola gifter sig med Lord Wessex, men innan det bär av till Amerika smiter hon iväg till teatern för att se premiären av Romeo och Julia. På teatern har nu ingen mindre än William Shakespeare själv fått ta över rollen som Romeo, och pojken som ska spela Julia har problem med rösten så i sista stund rycker Viola in. Uppsättningen blev succé. Detta blir det sista William och Viola gör tillsammans innan d...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Shakespeare In Love

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2019-04-15

    en rörig föreställning

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-10]   Shakespeare In Love
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3534 [2024-04-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×