annons
×

Lärarmaterial

Tillsammans med Mimers Brunn lanserar vi nu nytt utbildningsmaterial om privatekonomi och sparande.

Lektion 1: Planera, låna, spara? (För att ta del av lektion 2-8, klicka här) Att få pengarna att räcka till är inte alltid lätt. Att dessutom få pengarna att räcka till ett sparande är ännu svårare. De som har lärt sig spara och att spara på rätt sätt är dock ofta vinnarna. Den som sparar på rätt sätt kan nämligen få sina pengar att växa av sig själva. Hur, när och var man ska spara sina pengar är upp till var och en att bestämma. Valet av sparform ska dock grundas på just ett val och inte en slump.

Lektionen tar upp:
De vanligaste sparformerna
Fördelar och nackdelar med olika sparformer
Avkastning och risk

Litteraturförslag:
Ung Privatekonomi sid. 8-39

Lektionsmaterial:

Ung Privatekonomi erbjuder

Ung Privatekonomi erbjuder även dig som är gymnasielärare: genomgång av lärarmaterial, utbildning inom aktier, fonder och ppm, lektionsplanering, föreläsningsmaterial och undervisningshjälp. Vi erbjuder dina elever: inspirerande gästföreläsningar om privatekonomi och sparande, läroboken Ung Privatekonomi, Unga Aktiesparares medlemstidning Stock Magazine, nutidstestet Veckans Ekonomi, flera intressanta tävlingar och en interaktiv webbplats. Allt detta är kostnadsfritt. Är du intresserad, klicka här.

Partners

Ung Privatekonomi

Senaste foruminläggen

annons

Ladda upp ditt arbete

Dela med dig, ladda upp ditt arbete och hjälp andra! Mimers Brunn söker ständigt nya arbeten på alla nivåer. Inget arbete är stort eller för litet för att ligga uppe på Mimers Brunn.

Ladda upp arbete

Senaste kommentarer

Mimers Brunn tipsar om

Högskoleprovet

Allt du någonsin lärt dig sätts på prov, kommer du ihåg vad ordet reprimand betyder? Mimers Brunn hjälper dig med tips och tricks inför högskoleprovet. Högskoleprovet

Nya medlemmar

Senaste inloggningarna