Om Mimersbrunn

Mimersbrunn är en kunskapssajt som ser skolarbeten som en resurs - samt arbetar mot fusket. Sajten startades av de sju studenterna Anders, Olle, Simon, Steffen, Frida, Emma och Tomas från IT-Gymnasiet i Kista. Under fem års tid utvecklade de en IT-resurs för skolan, samt föreläste i skolor om hur man stoppar plagiering. Dessutom har grundarna arbetat aktivt med källkritik och IT-pedagogik och suttit med i Myndigheten för skolutvecklings referensgrupp "Kolla källan". Mimersbrunn är en kunskapssajt för elever och lärare.

Mimersbrunn skapades som ett projekt i Småföretagande vid IT-Gymnasiet i Kista, drevs därefter medan grundarna studerade på högskolan under tre års tid.

Idag drivs Mimersbrunn tillsammans med Studentum (söktjänst för utbildningar) som tar vid historien. Dock drivs sajten ständigt med ett ben i grund- och gymnasieskolan genom en ständig dialog med lärare och elever över hela Sverige.

Vi vill att elever ska kunna publicera sina arbeten på nätet och vara stolta över dem, istället för att de samlar damm i en byrålåda. Vi vill ladda om den negativa definitionen av skolarbeten och driva debatten om Internet i skolan.

Än en gång, varmt välkommen till Mimersbrunn,
önskar Mimersbrunn Crew

Logga in med Facebook