annons
×

Extrajobb

Extrajobb

Att vara Student innebär ofta att man har det kärvt ekonomiskt. Många känner säkert att CSN pengarna inte riktigt räcker hela månaden och att det kniper ordentligt de sista dagarna. Att skaffa ett extrajobb kan vara den bästa lösningen för dig som behöver en extra inkomst. Du får heller inte glömma att extrajobb är meriterande och viktigt för din framtida yrkeskarriär. Som studerande är det vitigt att förbereda sig inför arbetslivet och skaffa sig referenser. Mimersbrunn.se ger dig många bra anledningar att söka extrajobb.

Meriterande

Att ha arbetslivserfarenhet på sin CV är mycket viktigt. I ett samhälle där konkurrensen blir allt hårdare kan det vara just arbetslivserfarenheten som utmärker dig från andra med samma utbildning. Att arbeta extra ger dig dessutom chansen att få tillämpa dina akademiska kunskaper i skarpt läge.

Fördelen med att arbete utanför studierna är också att du bygger upp ett nätverk av kontakter och referenser som är nytiga längre fram i tiden. Det blir alltid lättare att slå sig in på arbetsmarknaden om du sedan tidigare gjort avtryck.

Pengar över

De flesta som lever på studiemedel kan enas om att det inte är ett särskilt överflödigt liv. När väl hyran, maten och litteraturen är betald finns inte särskilt mycket över till annat. Har du däremot en sidoinkomst kan detta ändras. Se till att inte tjäna för mycket pengar bara. CSN har gränser för hur mycket du får tjäna per kalenderhalvår. Tjänar du mer än vad CSN har angivit som gräns får du avdrag på dina studiemedel. Dock är marginalerna ganska generöst dragna. Om du studerar på heltid 20 veckor får du i dagsläget tjäna drygt 50 tusen utan att det görs avdrag på ditt studiemedel. Läs mer om studiemedel här.

Börja sök nu!

Det kan ibland vara svårt att hitta jobb och många hamnar i ett moment 22, dvs. företaget vill att du ska ha referenser från tidigare arbeten och hur skulle du kunna skaffat det om du aldrig blir anställd? Det hela blir en ond cirkel som speciellt nyutexaminerade studenter kan hamna i. Därför är det vikigt att du börjar jobba i tid. Gör egna efterforskningar, sök lediga platser och lämna ut ditt CV till allt och alla. Det är viktigt att du inte har så stora förhoppningar om vad för arbete du kan tänkas få, det kan krävas att du börjar på botten för att sedan arbeta dig upp.

Ju längre du kommer i din utbildning och ju fler arbeten och meriter du skaffat dig, ju större är dina chanser att få ett extrajobb som du är nöjd och stolt över. Om du dessutom jobbat under din studietid ökar dina chanser att få ditt drömjobb när du väl är utexaminerad.

Senaste foruminläggen

annons

Ladda upp ditt arbete

Dela med dig, ladda upp ditt arbete och hjälp andra! Mimers Brunn söker ständigt nya arbeten på alla nivåer. Inget arbete är stort eller för litet för att ligga uppe på Mimers Brunn.

Ladda upp arbete

Mest kommenterade arbeten

Mimers Brunn tipsar om

Tenta plugg

Alla kunskaper är viktiga. Det viktigaste är att kunna leverera dessa under tidspress och nervositet. Tenta, bara ordet är läskigt. Mimer Brunn ger sina bästa tips. Tentaplugg

Nya medlemmar

Senaste inloggningarna