Stalin

12136 visningar
uppladdat: 2002-12-16
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Josef Stalin(född Iosif Vissarionovich Dzhugashvili ) föddes i Gori, i Georgien 1879 i en mycket fattig familj. Redan som barn fick han lära sig att hata allt vad nedärvd aristokrati, personliga privilegier och privat ägande hette. Från början talade inte Stalin ryska, men när han började skolan blev han tvungen att lära sig det. Eftersom han var en väldigt duktig student fick han ett stipendie så att han kunde börja på ett ortodoxt prästseminarium.

Från vilket han blev relegerad ifrån 1899 p.g.a. att han var med i en illegal socialdemokratisk grupp. Åren som följde blev Stalin arresterad och skickad till Sibirien ett antal gånger. I början använde han sig av pseudonymen Koba - den okuvlige. Men ca 1910 över går han till Stalin – stålmannen. Runt år 1912 blev han redaktör för tidningen pravda samt upptogs i partiets centralkommite.

Han gifte sig senare med Nadezjda Alillujeva (hans andra hustru)och fich tillsammans med henne en dotter, Svetlana. 1932 tar hon självmord.
Senare tar han över makten när Lenin dör. Hans motståndare, Nikolaj Bukharin & Leo Trotskij utvisas och mördas.

Efter det regerade Stalin Ryssland med järnhand, han införde obligatoriskt kollektivjordbruk och tvingade alla att dela med sig av allting. Detta medförde att många bönder försökte gömma undan sin säd och andra matvaror för att kunna överleva. Under Stalins regim blev det också fult att äga, överhuvudtaget, t.ex. kunde en fattig bondfamilj som hade en liten bit jord bli skickade till Sibirien p.g.a. det. Att äga en affär var snudd på dödssynd.

Stalin dog i en hjärnblödning den 5 mars 1953.

Som person var Stalin hänsynslös och hård. Han drog sig inte för att göra något, hur bestialiskt det än var. Han utnyttjade sina vänner friskt och såg sedan till att de dog eller blev utvisade när de inte längre gjorde som han ville eller inte behövdes. Han var dessutom falsk och höll inte avtal.

Men om han var så grym och hänsynslös, hur kunde han då få så många att ställa upp på sina idéer? Jo, han såg till att skaffa en yttre fiende som folket kunde koncentrera sig på. För till och med Stalin var ju bättre än Hitler, dessutom var ju H...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Stalin

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2002-12-16]   Stalin
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1409 [2024-04-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×