Syfte: Uppsatsens syfte är undersöka och analysera hur offentligt anställda upplever belöningssystem samt att identifiera vad de anser vara ett idealt belöningssystem. Vidare är vårt syfte att komma med förslag till förbättringar på rådande belöningssystem. Metod: Vi har använt oss av en kombination av kvalitativ och kvantitativ metod då vi har använt oss av både besöks- och mailintervjuer samt en enkätundersökning. Vi använder oss av en deduktiv ansats. Vår studie kan också beskrivas som en fallstudie då vi inriktar oss på en organisation, nämligen Folktandvården i Falkenberg. Teori: Vi har valt ut ett antal motivationsteorier. För att komplettera dessa har vi även valt ut teorier om ett idealt belöningssystem för att på så sätt kunna ge förslag till förbättringar på rådande system. Empiri: Vårt empiriska material består av två besöksintervjuer och en mailintervju med anställda inom Folktandvården och landstinget. Utöver det utfördes en enkätundersökning med samtliga anställda på Folktandvården i Falkenberg. Slutsatser: Vi har kommit fram till att det rådande belöningssystemet inom Folktandvården i dagsläget innehåller brister och är föremål för missnöje bland de anställda. Mer icke-monetära belöningar, mer feedback och högre lön är några exempel på åtgärder som enligt oss skulle höja både motivationen och arbetsglädjen bland de anställda. Även tydligare mål samt ett belöningssystem framtaget specifikt för Folktandvården anser vi vara två viktiga faktorer som skulle leda till ökad motivation.

1819 visningar
uppladdat: 2006-06-15
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Syfte: Uppsatsens syfte är undersöka och analysera hur offentligt anställda upplever belöningssystem samt att identifiera vad de anser vara ett idealt belöningssystem. Vidare är vårt syfte att komma med förslag till förbättringar på rådande belöningssystem. Metod: Vi har använt oss av en kombination av kvalitativ och kvantitativ metod då vi har använt oss av både besöks- och mailintervjuer samt en enkätundersökning. Vi använder oss av en deduktiv ansats. Vår studie kan också beskrivas som en fallstudie då vi inriktar oss på en organisation, nämligen Folktandvården i Falkenberg. Teori: Vi har valt ut ett antal motivationsteorier. För att komplettera dessa har vi även valt ut teorier om ett idealt belöningssystem för att på så sätt kunna ge förslag till förbättringar på rådande system. Empiri: Vårt empiriska material består av två besöksintervjuer och en mailintervju med anställda inom Folktandvården och landstinget. Utöver det utfördes en enkätundersökning med samtliga anställda på Folktandvården i Falkenberg. Slutsatser: Vi har kommit fram till att det rådande belöningssystemet inom Folktandvården i dagsläget innehåller brister och är föremål för missnöje bland de anställda. Mer icke-monetära belöningar, mer feedback och högre lön är några exempel på åtgärder som enligt oss skulle höja både motivationen och arbetsglädjen bland de anställda. Äve...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Syfte: Uppsatsens syfte är undersöka och analysera hur offentligt anställda upplever belöningssystem samt att identifiera vad de anser vara ett idealt belöningssystem. Vidare är vårt syfte att komma med förslag till förbättringar på rådande belöningssystem. Metod: Vi har använt oss av en kombination av kvalitativ och kvantitativ metod då vi har använt oss av både besöks- och mailintervjuer samt en enkätundersökning. Vi använder oss av en deduktiv ansats. Vår studie kan också beskrivas som en fallstudie då vi inriktar oss på en organisation, nämligen Folktandvården i Falkenberg. Teori: Vi har valt ut ett antal motivationsteorier. För att komplettera dessa har vi även valt ut teorier om ett idealt belöningssystem för att på så sätt kunna ge förslag till förbättringar på rådande system. Empiri: Vårt empiriska material består av två besöksintervjuer och en mailintervju med anställda inom Folktandvården och landstinget. Utöver det utfördes en enkätundersökning med samtliga anställda på Folktandvården i Falkenberg. Slutsatser: Vi har kommit fram till att det rådande belöningssystemet inom Folktandvården i dagsläget innehåller brister och är föremål för missnöje bland de anställda. Mer icke-monetära belöningar, mer feedback och högre lön är några exempel på åtgärder som enligt oss skulle höja både motivationen och arbetsglädjen bland de anställda. Även tydligare mål samt ett belöningssystem framtaget specifikt för Folktandvården anser vi vara två viktiga faktorer som skulle leda till ökad motivation.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-06-15]   Syfte: Uppsatsens syfte är undersöka och analysera hur offentligt anställda upplever belöningssystem samt att identifiera vad de anser vara ett idealt belöningssystem. Vidare är vårt syfte att komma med förslag till förbättringar på rådande belöningssystem. Metod: Vi har använt oss av en kombination av kvalitativ och kvantitativ metod då vi har använt oss av både besöks- och mailintervjuer samt en enkätundersökning. Vi använder oss av en deduktiv ansats. Vår studie kan också beskrivas som en fallstudie då vi inriktar oss på en organisation, nämligen Folktandvården i Falkenberg. Teori: Vi har valt ut ett antal motivationsteorier. För att komplettera dessa har vi även valt ut teorier om ett idealt belöningssystem för att på så sätt kunna ge förslag till förbättringar på rådande system. Empiri: Vårt empiriska material består av två besöksintervjuer och en mailintervju med anställda inom Folktandvården och landstinget. Utöver det utfördes en enkätundersökning med samtliga anställda på Folktandvården i Falkenberg. Slutsatser: Vi har kommit fram till att det rådande belöningssystemet inom Folktandvården i dagsläget innehåller brister och är föremål för missnöje bland de anställda. Mer icke-monetära belöningar, mer feedback och högre lön är några exempel på åtgärder som enligt oss skulle höja både motivationen och arbetsglädjen bland de anställda. Även tydligare mål samt ett belöningssystem framtaget specifikt för Folktandvården anser vi vara två viktiga faktorer som skulle leda till ökad motivation.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=40796 [2024-03-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×