Syfte: Vårt syfte med uppsatsen är att beskriva och analysera hur IT-företag tillämpar gällande normer för intäktsredovisning. Metod: För att genomföra denna studie har vi valt att först skapa oss en uppfattning om hur intäktsredovisning i praktiken går till i IT-företag. Vårt tillvägagångssätt har varit att med hjälp av fallföretagens årsredovisningar granska huruvida företagen har använt sig av gällande normer och på vilket sätt detta har skett. För att ge en rättvisande bild av fallföretagen och deras redovisningsprinciper har vi kompletterat informationen i årsredovisningarna med intervjuer med företagen. Sammantaget menar vi att ovanstående tillvägagångssätt har gjort vår studie tillräckligt förankrad i verkligheten. Avslutande synpunkter: Av denna studie har vi kunnat fastställa att den information som återfinns i fallföretagens årsredovisningar är såväl relevant som reliabel och informationen har därigenom varit användbar vid avgörandet av hur fallföretagen tillämpat gällande normer för intäktsredovisning. Generellt sett anser vi dock att fallföretagens uppdrag, där varor och tjänster kombineras, är förhållandevis särpräglade, vilket enligt vår mening är den största anledningen till att amerikansk praxis har fått så stort genomslag vid sidan av den svenska regleringen i RR 11. Mot bakgrund av detta anser vi därför att företagens redovisning av intäkter kan förbättras om antingen RR 11 utvecklas till att även innefatta redovisning av kombinerade varor och tjänster eller att den tidigare nämnda amerikanska praxisen inkorporeras i svensk redovisning, exempelvis genom att OM:s vägledning upphöjs till norm av samma dignitet som RR 11.

2078 visningar
uppladdat: 2003-01-17
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Syfte: Vårt syfte med uppsatsen är att beskriva och analysera hur IT-företag tillämpar gällande normer för intäktsredovisning. Metod: För att genomföra denna studie har vi valt att först skapa oss en uppfattning om hur intäktsredovisning i praktiken går till i IT-företag. Vårt tillvägagångssätt har varit att med hjälp av fallföretagens årsredovisningar granska huruvida företagen har använt sig av gällande normer och på vilket sätt detta har skett. För att ge en rättvisande bild av fallföretagen och deras redovisningsprinciper har vi kompletterat informationen i årsredovisningarna med intervjuer med företagen. Sammantaget menar vi att ovanstående tillvägagångssätt har gjort vår studie tillräckligt förankrad i verkligheten. Avslutande synpunkter: Av denna studie har vi kunnat fastställa att den information som återfinns i fallföretagens årsredovisningar är såväl relevant som reliabel och informationen har därigenom varit användbar vid avgörandet av hur fallföretagen tillämpat gällande normer för intäktsredovisning. Generellt sett anser vi dock att fallföretagens uppdrag, där varor och tjänster kombineras, är förhållandevis särpräglade, vilket enligt vår mening är den största anledningen till att amerikansk praxis har fått så stort genomslag vid sidan av den svenska regleringen i RR 11. Mot bakgrund av detta anser vi därför att företagens redovisning av intäkter kan förbättras om antingen RR 11 utvecklas till att även innefatta redovisning av kombinerade varor och tjänster el...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Syfte: Vårt syfte med uppsatsen är att beskriva och analysera hur IT-företag tillämpar gällande normer för intäktsredovisning. Metod: För att genomföra denna studie har vi valt att först skapa oss en uppfattning om hur intäktsredovisning i praktiken går till i IT-företag. Vårt tillvägagångssätt har varit att med hjälp av fallföretagens årsredovisningar granska huruvida företagen har använt sig av gällande normer och på vilket sätt detta har skett. För att ge en rättvisande bild av fallföretagen och deras redovisningsprinciper har vi kompletterat informationen i årsredovisningarna med intervjuer med företagen. Sammantaget menar vi att ovanstående tillvägagångssätt har gjort vår studie tillräckligt förankrad i verkligheten. Avslutande synpunkter: Av denna studie har vi kunnat fastställa att den information som återfinns i fallföretagens årsredovisningar är såväl relevant som reliabel och informationen har därigenom varit användbar vid avgörandet av hur fallföretagen tillämpat gällande normer för intäktsredovisning. Generellt sett anser vi dock att fallföretagens uppdrag, där varor och tjänster kombineras, är förhållandevis särpräglade, vilket enligt vår mening är den största anledningen till att amerikansk praxis har fått så stort genomslag vid sidan av den svenska regleringen i RR 11. Mot bakgrund av detta anser vi därför att företagens redovisning av intäkter kan förbättras om antingen RR 11 utvecklas till att även innefatta redovisning av kombinerade varor och tjänster eller att den tidigare nämnda amerikanska praxisen inkorporeras i svensk redovisning, exempelvis genom att OM:s vägledning upphöjs till norm av samma dignitet som RR 11.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2003-01-17]   Syfte: Vårt syfte med uppsatsen är att beskriva och analysera hur IT-företag tillämpar gällande normer för intäktsredovisning. Metod: För att genomföra denna studie har vi valt att först skapa oss en uppfattning om hur intäktsredovisning i praktiken går till i IT-företag. Vårt tillvägagångssätt har varit att med hjälp av fallföretagens årsredovisningar granska huruvida företagen har använt sig av gällande normer och på vilket sätt detta har skett. För att ge en rättvisande bild av fallföretagen och deras redovisningsprinciper har vi kompletterat informationen i årsredovisningarna med intervjuer med företagen. Sammantaget menar vi att ovanstående tillvägagångssätt har gjort vår studie tillräckligt förankrad i verkligheten. Avslutande synpunkter: Av denna studie har vi kunnat fastställa att den information som återfinns i fallföretagens årsredovisningar är såväl relevant som reliabel och informationen har därigenom varit användbar vid avgörandet av hur fallföretagen tillämpat gällande normer för intäktsredovisning. Generellt sett anser vi dock att fallföretagens uppdrag, där varor och tjänster kombineras, är förhållandevis särpräglade, vilket enligt vår mening är den största anledningen till att amerikansk praxis har fått så stort genomslag vid sidan av den svenska regleringen i RR 11. Mot bakgrund av detta anser vi därför att företagens redovisning av intäkter kan förbättras om antingen RR 11 utvecklas till att även innefatta redovisning av kombinerade varor och tjänster eller att den tidigare nämnda amerikanska praxisen inkorporeras i svensk redovisning, exempelvis genom att OM:s vägledning upphöjs till norm av samma dignitet som RR 11.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=54269 [2024-04-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×