Barnen baudelaires olycksaliga liv

1 röster
4542 visningar
uppladdat: 2008-12-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Bokanalys
Lemony Snicket är pseudonymen för den amerikanske romanförfattaren Daniel Handler. Daniel Handler föddes 1970 i San Fransisco. Syskonen Baudelaires olycksaliga liv är en serie böcker skrivna av Lemony Snicket. Jag har läst 7 av Lemony Snicket långa serie av böcker. Hans första bok i denna serie var ’’En olustig början’’. Lemony Serien innehåller tolv böcker och de är alla om smärta, elände och våda som Violet, Klaus och Sunny Baudelaire upplevt under sin barndom.
Detta är böckerna om barnen Baudelaires olycksaliga liv som är skrivna av Lemony Snicket:
1. En olustig början
2. Reptilrummet
3. Den sorgsna sjön
4. Det sällsamma sågverket
5. Den skräckfyllda skolan
6. Det hemliga hisschaktet
7. Den bedrövliga byn
8. Det hotfulla hospitalet
9. Det tvetydiga tivolit
10. Den slippriga sluttningen
11. Den gruvliga grottan
12. Den fördröjda finalen
13. Slutet


Efter den fruktansvärda brand i Baudelaire hem där barn-föräldrar dog de togs om hand av herr Poe, den bank man av staden. Han var en godhjärtad man. Han hade ansvaret för att ta Baudelaires till sina närmaste familjemedlemmar. I deras fall var det onda Greve Olaf, som vi i den första boken lärde känna. Den person bakom var den mordbrand som dödade herr och fru Baudelaire. Greve Olaf försökte jämt och ständigt klura ut ett listigt sätt som han kunde få tag på den enorma ’’Baudelaire förmögenheten’’. Med hjälp av herr Poe lyckades barnen få en ny förmyndare. Denne man var herr Montgomery som också var en avlägsen släkting till barnen. Herr Montgomerys liv kretsade kring ormar och reptiler. Denna gång dykte Greve Olaf upp förklädd till herr Montgomerys tjänare. Den onda Greve Olaf mördade barnens förmyndare, och barnen flydde än en gång. Det fortsatte på detta sätt ända tills alla barnens släktingar var döda, och de stackars barnen hamnade på en internatskola och träffade trillingarna Isadora och Dunkan Quagmire. Deras föräldrar och deras bror dog i en eldsvåda på precis samma sätt som barnen Baudelaires föräldrar gjorde. Greve Olaf och hans kumpaner var ute efter den minst lika stora ’’Quagmire förmögenheten’’. Barnen Baudelaires vänner blev kidnappade av Greve Olaf som denna gång var utklädd som idrottslärare på skolan. Barnen fick nya förmyndare och de gjorde allt de kunde för att återfinna sina kära vänner. De bodde hos stadens sjätte mest framgångsrika ekonomiska rådgivare och hennes mycket vänliga man. Greve Olaf dykte återigen upp och barnen förstod att deras vänner måste finnas någonstans nära dem. De hittade barnen i ett tomt hisschakt, hissen skulle uppenbarligen ha varit ur funktion men i själva verket var det ett gömställe att gömma barnen Quagmire på. Då visade det sig att även deras förmyndare de bodde hos var en av Greve Olafs hemska kumpaner och de lyckades fly med barnen Quagmire.


Baudelairebarnen fick ett nytt hem i en liten by ute i ingenstans där det bara bodde en stor mängd pensionärer. Barnen bodde hos sin förmyndare Hector som var en trevlig gammal man. Men barnen fick jobba och slita hela dagarna i byn så de hade knappt någon tid alls att lista ut var barnen Quagmire kunde vara gömda. En dag fann de en dikt skriven av Isadora Quagmire där hon försökte tala om var de befann sig. Barnen gjorde allt de kunde för att hitta sina kära vänner och hålla sig ifrån den onde Greve Olaf. Men varken Hector eller byn de bodde i kunde skydda barnen mot den hemska Greve Olaf och hans kumpaner.

Jag tror Lemony Snicket skrev dessa böcker för att informera människor om att allt inte alltid som man väntade, de kanske inte ens börjar som man väntade sig.
Herr Snicket verkar vara ett mycket smart man med en konstig humor. Vad jag tror han försöker säga med dessa böcker är att oavsett vad som händer kan det bli mycket värre än du någonsin skulle kunna föreställa dig, men det kommer alltid att leda till något bra också. Du kommer att lära sig att uppskatta de som älskar dig och att de kommer alltid att finnas där oavsett vad. De kommer att älska dig oavsett vad. Det handlar inte om att ha det du vill ha. Det är att vilja ha vad du redan har.
Berättelsen handlar också om girighet. Historien säger oss att i slutet så lönar sig brott aldrig och du bör lyssna på vad barn har att säga. Barns instinkter bör bli betrodda av äldre.
I slutändan tror jag att författaren vill att folk ska veta att kriget mot det onda är ständigt pågående och att goda människor aldrig kommer att vinna och vi måste fortsätta att kämpa mot ondska, att hålla det så långt bort som möjligt.

Vad jag gillar mest om böckerna är hur han bygger upp historien. Språket i den här boken är inte särskilt svårt att förstå, det är ganska underhållande att läsa men efter ett tag börjar man tröttna på hur han skriver. Allt är så hemskt och fruktansvärt. När jag l&au...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

http://mimersbrunn.se/A_Series_of_Unfortunate_Events_8727.htm http://sv.wikipedia.org/wiki/Daniel_Handler

Kommentera arbetet: Barnen baudelaires olycksaliga liv

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-12-11]   Barnen baudelaires olycksaliga liv
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=10229 [2024-05-08]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×