Varför finns det inga utbrända kockar - En kvalitativ studie emellan socialarbetare och kockars arbetskultur ur ett stresshanterings perspektiv.

1048 visningar
uppladdat: 2008-06-10
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Denna undersöknings problematisering har som fokus att klargöra hur stress hanteras inom olika yrkesområden. För att göra denna problematisering hanterbar så har undersökningen begränsats. Begränsningen utgör att endast studera hur olika arbetskulturer hjälper de verksamma inom specifika yrkesområden att tackla stress. Utifrån denna begränsning så undersöks fenomenet utifrån följande frågeställningar. Hur upplevs stressen och arbetskulturen inom de specifika yrkesområdena. Detta sammanfattas i frågan, hur skall arbetskulturen förstås i hantering av stress. De yrkesområden som undersöks är socialarbetare med ett behandlingsfokuserat yrke vilka jämförs med kockar. Studien genomförs utifrån ett kvalitativt perspektiv där både egna erfarenheter från författaren och intervjuer utgör underlaget. De olika kunskapskällorna användes som referensmaterial för varandra för att uppnå en så riktig beskrivning som möjligt. Utifrån den studie som genomfördes så visade det sig att de olika yrkena upplevde olika former av stress eftersom det var orsakat av olika faktorer. Det fanns även en tydlig indikation om att den rådande arbetskulturen tenderade att hysa normer som var delade alla arbetsplatser. Arbetskulturens innehåll präglades av strategier för att hantera de inre och yttre förändringar som skede inom yrket. Dessa res...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Varför finns det inga utbrända kockar - En kvalitativ studie emellan socialarbetare och kockars arbetskultur ur ett stresshanterings perspektiv.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-06-10]   Varför finns det inga utbrända kockar - En kvalitativ studie emellan socialarbetare och kockars arbetskultur ur ett stresshanterings perspektiv.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=11443 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×