Ett bredare perspektiv på ensembleundervisning - utvärdering och förslag på undervisningsmaterial för ensemblespel på gymnasiet.

921 visningar
uppladdat: 2008-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Syfte: Syftet med denna rapport har varit att utröna vilka läromedel som finns och används i ensembleundervisning idag på estetiska programmet runt om i Sverige. Vi vill också undersöka i vilken utsträckning detta material berör världsmusik. Vidare vill vi göra ett eget förslag till ensembleläroböcker med inriktning på världsmusik. Huvudfrågor: Vilka läroböcker/undervisningsmaterial använder sig lärarna i ensemble av på estetiska programmet? Finns det några/något läromedel/undervisningsmaterial som riktar sig mot världsmusik? Vilka fördelar respektive brister finns i befintliga läromedel? Hur kan ett eget förslag till läromedel med inriktning mot världsmusik se ut? Metod: Vi har valt att göra en undersökning av befintliga läromedel för ensembleundervisning. Detta har gjorts med hjälp av litteratursökning och intervjuer med ensemblepedagoger. Vidare har vi utvecklat ett eget undervisningsmaterial utifrån de slutsatser som har gjorts utifrån undersökningen . Resultat: Vi har funnit att utbudet av läromedel för ensemblespel är ytterst begränsat. De tillfrågade lärarna kände inte heller till några läromedel med inriktning på världsmusik. Själva har vi dock hittat fyra läroböcker som behandlar världsmusik samt två med fokus ensemblespel inom västerländsk rock- och popmusik. Gemensamt för alla dessa böcker var att de inriktade sig på låtspel. Som ett komplement till detta har vi gjort ett eget material som är uppbyggt kring kortare övningar där man ges möjlighet att utveckla ett moment i taget. Musikexemplen är baserade på det vi kallar världsmusik. Betydelse för läraryrket: Detta arbete kan ge lärare i...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Ett bredare perspektiv på ensembleundervisning - utvärdering och förslag på undervisningsmaterial för ensemblespel på gymnasiet.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-01-01]   Ett bredare perspektiv på ensembleundervisning - utvärdering och förslag på undervisningsmaterial för ensemblespel på gymnasiet.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=13177 [2024-05-06]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×