De senaste decenniernas ökade globalisering har bidraget till behovet av en gemensam syn på bedömning och granskning av företagens redovisning. Europeiska Unionen och IFAC är två organisationer som arbetar för att föra samman kvalifikationerna hos revisorer. EU verkar för en gemensam marknad med fri rörlighet av varor, arbetskraft och tjänster medan IFAC försöker få en konsistent hög kvalité på revisorer globalt. En gränsregion som skulle dra nytta av en ökad harmonisering är Öresundsregionen där företag med revisorer kan jobba över landsgränserna. För att öka förståelsen för de skillnader som finns i granskningen av företagens redovisning mellan Sverige och Danmark idag, är syftet med uppsatsen att jämföra kompetenskrav mellan svenska och danska revisorer. Undersökningen utgår från den deduktiva metoden. Den teoretiska referensramen är konstruerad från kompetensteori som riktar in sig främst på individkapitalet som byggs upp ifrån den teoretiska utbildningen och den praktiska utbildningen. Analysen medgav att där finns skillnader mellan Sverige och Danmark men att båda länderna förhåller sig till EU:s direktiv och IFAC:s rekommendationer. De största skillnaderna fanns i CMA utbildningen i Danmark samt kravet på fem års praktisk utbildning i Sverige. Examinationsproven visade sig var relativt snarlika innehållsmässigt.

2957 visningar
uppladdat: 2008-02-06
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
De senaste decenniernas ökade globalisering har bidraget till behovet av en gemensam syn på bedömning och granskning av företagens redovisning. Europeiska Unionen och IFAC är två organisationer som arbetar för att föra samman kvalifikationerna hos revisorer. EU verkar för en gemensam marknad med fri rörlighet av varor, arbetskraft och tjänster medan IFAC försöker få en konsistent hög kvalité på revisorer globalt. En gränsregion som skulle dra nytta av en ökad harmonisering är Öresundsregionen där företag med revisorer kan jobba över landsgränserna. För att öka förståelsen för de skillnader som finns i granskningen av företagens redovisning mellan Sverige och Danmark idag, är syftet med uppsatsen att jämföra kompetenskrav mellan svenska och danska revisorer. Undersökningen utgår från den deduktiva metoden. Den teoretiska referensramen är konstruerad från kompetensteori som riktar in sig främst på individkapitalet som byggs upp ifrån den teoretiska utbildningen och den praktiska utbildningen. Analysen medgav att där finns skillnader mellan Sverige och Danmark men att båda länderna förhåller sig till EU:s direktiv och IFAC:s rekommendationer. De största skillnaderna fanns i CMA utbildningen ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: De senaste decenniernas ökade globalisering har bidraget till behovet av en gemensam syn på bedömning och granskning av företagens redovisning. Europeiska Unionen och IFAC är två organisationer som arbetar för att föra samman kvalifikationerna hos revisorer. EU verkar för en gemensam marknad med fri rörlighet av varor, arbetskraft och tjänster medan IFAC försöker få en konsistent hög kvalité på revisorer globalt. En gränsregion som skulle dra nytta av en ökad harmonisering är Öresundsregionen där företag med revisorer kan jobba över landsgränserna. För att öka förståelsen för de skillnader som finns i granskningen av företagens redovisning mellan Sverige och Danmark idag, är syftet med uppsatsen att jämföra kompetenskrav mellan svenska och danska revisorer. Undersökningen utgår från den deduktiva metoden. Den teoretiska referensramen är konstruerad från kompetensteori som riktar in sig främst på individkapitalet som byggs upp ifrån den teoretiska utbildningen och den praktiska utbildningen. Analysen medgav att där finns skillnader mellan Sverige och Danmark men att båda länderna förhåller sig till EU:s direktiv och IFAC:s rekommendationer. De största skillnaderna fanns i CMA utbildningen i Danmark samt kravet på fem års praktisk utbildning i Sverige. Examinationsproven visade sig var relativt snarlika innehållsmässigt.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-02-06]   De senaste decenniernas ökade globalisering har bidraget till behovet av en gemensam syn på bedömning och granskning av företagens redovisning. Europeiska Unionen och IFAC är två organisationer som arbetar för att föra samman kvalifikationerna hos revisorer. EU verkar för en gemensam marknad med fri rörlighet av varor, arbetskraft och tjänster medan IFAC försöker få en konsistent hög kvalité på revisorer globalt. En gränsregion som skulle dra nytta av en ökad harmonisering är Öresundsregionen där företag med revisorer kan jobba över landsgränserna. För att öka förståelsen för de skillnader som finns i granskningen av företagens redovisning mellan Sverige och Danmark idag, är syftet med uppsatsen att jämföra kompetenskrav mellan svenska och danska revisorer. Undersökningen utgår från den deduktiva metoden. Den teoretiska referensramen är konstruerad från kompetensteori som riktar in sig främst på individkapitalet som byggs upp ifrån den teoretiska utbildningen och den praktiska utbildningen. Analysen medgav att där finns skillnader mellan Sverige och Danmark men att båda länderna förhåller sig till EU:s direktiv och IFAC:s rekommendationer. De största skillnaderna fanns i CMA utbildningen i Danmark samt kravet på fem års praktisk utbildning i Sverige. Examinationsproven visade sig var relativt snarlika innehållsmässigt.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=13559 [2024-05-01]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×