En ny tid kräver en ny politik : En jämförande studie om ungdomars politiska engagemang i två sociala landskap, Sverige och Grekland.

2010 visningar
uppladdat: 2005-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Denna uppsats behandlar ämnet ungdomar och politik. Syftet med denna studie är att studera vilken effekt vår tids samhällsutveckling har i två sociala landskap, Grekland och Sverige samt att försöka ge en förklaring till varför ungdomars politiska engagemang skiljer sig åt mellan länderna.De frågeställningar jag behandlar ska ge mig en insikt i hur ungdomar ser på politik, vilket intresse de hyser och om de anser att de bör och kan agera politiskt.De teoretiska utgångspunkterna jag använt mig av valde jag med reflektion att försöka se på det sociala landskapet vi lever i och dess förändringar över tid. Samt att se hur dessa har påverkat individen och samhället. Inom ramverket av två historiska processer studerar jag utvecklingen och trender i dessa två sociala landskap.Studien är en fallstudie med bakgrund av en tidigare forskningsstudie om Ungdomars politiska medvetenhet och engagemang från CEFOS Forskningscentrum i Göteborg, där ungdomar i 28 länder medverkade. Jag har avgränsat mig till två länder i denna forskning och har försökt se varför resultaten skiljde sig åt mellan dessa genom att ta upp perspektiv kring det sociala landskapet som ungdomarna upplever sin vardag i. Analysen bygger på 18 intervjuer varav två gruppintervjuer på fem individer i var.Resultaten av mina intervjuer stämmer bra in på de teorier jag valde att använda och visar att det sociala landskapets förändringar, även förändrar individens inställning och uppfattning om ens egna samt kollektivets påverkan i samhället. Resultaten skiljer sig åt i de olika länderna och min slutsats gällande detta utgörs främst av att Sverige under en längre period har g...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: En ny tid kräver en ny politik : En jämförande studie om ungdomars politiska engagemang i två sociala landskap, Sverige och Grekland.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-01-01]   En ny tid kräver en ny politik : En jämförande studie om ungdomars politiska engagemang i två sociala landskap, Sverige och Grekland.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=13762 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×