”Länken som fattas kedjan” - en studie om ungdomar med utländsk bakgrund och institutionsplaceringar.

883 visningar
uppladdat: 2008-02-12
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Syftet med studien har varit att undersöka möjliga förklarningar till överrepresentationen av ungdomar med utländsk bakgrund inom vålds- och kriminalitetsstatistiken. I studien ingick två socialarbetare, en auktoriserad socionom från Fagareds ungdomshem och två ungdomar med utländsk bakgrund, även de från Fagareds ungdomshem. Uppsatsen bygger på kvalitativ metod influerad av grounded theory. Materialinsamlingen har skett med hjälp av semistrukturerade intervjuer. I studien framkom att vissa sårbarhetsfaktorer varit avgörande för att dessa ungdomar har valt en utagerande livsstil. Ett splittrat familjförhållande redan i hemlandet och en frånvarande/bristfällig faderposition har försvårat en möjlig integration i det nya landet. I studien framkom att faderns bristfälliga närvaro har varit en avgörande orsak till ett fortsatt utagerande. Studien visade även att livet i exil innebär vissa förändringar i familjstrukturen. Faderns arbetslöshet och bristande språkkunskaper i det nya landets har försvagat hans position i familjen, som i sin tur lett till att han inte längre fungerar som identifikationsobjekt för sina barn. Studien visade även att modersmålets degradering har försvårat förmedling av normer från föräldrarna till barnen. Ungdomarnas livsstil karaktäriseras av en ogenomtänkt och känslomässig överreaktion gentemot omgivningen och det nya landets normer. Dessa ungdomar har svårt att relatera sin förlust med språk. Följaktligen: förlust och sorg uttrycks inte i ord, utan genom utagerande. ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: ”Länken som fattas kedjan” - en studie om ungdomar med utländsk bakgrund och institutionsplaceringar.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-02-12]   ”Länken som fattas kedjan” - en studie om ungdomar med utländsk bakgrund och institutionsplaceringar.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=14383 [2024-05-06]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×