Milan FC

2 röster
12086 visningar
uppladdat: 2002-12-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Innehållsförteckning

Sidan 1 Framsida
Sidan 2 Innehållsförteckning
Sidan 3 Inledning
Sidan 4 Min Favoritspelare
Sidan 5 Historia
Sidan 6 San Siro
Sidan 7 Källor

Inledning

Som den fotbollsälskare jag är så ska jag skriva ett arbete som har med fotboll att göra. Lika bra att skriva om nåt man älskar när man får chansen. Jag ska skriva detta arbete om mitt favoritlag i fotboll. Detta lag är då AC Milan. Jag har alltid gillat AC Milan ända sen jag var liten. Det började med att min pappa var i Italien på en affärsresa 1990, där han köpte en halsduk med Milans klubbmärke på. Sen har det bara rullat på och Milan har varit ”mitt” lag sedan dess. Jag ska skriva om Milans historia, mästerskap, speciella spelare. Lite allt möjligt med andra ord. Med speciella spelare menar jag dom som jag alltid har haft som favoriter. FORZA MILAN ASSOCIAZIONE CALCIO!!

Min favoritspelare

Det är en spelare som har spelat i Milan som jag har avgudat och sett upp till som min största fotbollsidol. Det är Marco Van Basten . Det är till stor del tack vare honom som mitt intresse till Milan har blivit så pass stort som det är.

Marco van Basten

Marco är född den 31 oktober 1964 i den Holländska staden Utrecht. Han var fotbollsintresserad redan som barn, men det han ville bli var en tävlingsgymnast.
Han började i fotboll i det lokala laget Edilwijk och senare till storlaget Ajax. Men jag ska berätta om hans tid i Milan.
Marco van Basten debuterade i AC Milan tröjan den 13 september 1987 i Pisa. Redan i sin första match i Milans tröja gjorde han mål.
Han fick inte spela så mycket den första säsongen, men efter EM slutspelet 1988 i Tyskland var han hela världens favorit.
Jag var för liten för att minnas detta men det lär har varit underbart att se.
Han sänkte England med ett hattrick och spelade ut alla storspelare som fanns på denna tid. Han blev utvald till Europas bäste spelare 1988, sedan rullade det bara på i Milans tröja. Marco blev älskad av alla Milan fans världen över.
Marco har vunnit tre serie A-titlar med Milan, två gånger har han vunnit skytteligan i Serie A, vunnit Europacupen med Milan två gånger. Blivit utsedd till världens bästa spelare 1992, vunnit Europas bäste spelare tre gånger. Utöver detta har han vunnit en massa andra titlar. Bara detta gör ju nästan att man avgudar honom utan att se han spela. Tillsammans med Franco Baresi och Gianni Rivera är Marco van Basten den mest älskade spelaren av fansen i Milano.
Så länge minnena finns i Milan kommer ingen att glömma Marco ”The Flying Dutchman” van Basten.

Historia

AC Milans historia börjar bra. Klubben grundades 1899 och dom vann sitt första mästerskap redan 1901. Men denna storklubb har även haft sina nedgångar som alla andra klubbar. Det började som sagt bra för Milan men sedan kom första världskriget, när det var över så fanns det viktigare saker att tänka på än fotbollen. Men mellan världskrigen så formades dagens serie A, men Milans bästa placering blev bara två tredjeplatser. Nästa period i Milans historia är en av mina favoriter. Det var då som GreNoLi trion mästrade dom Italienska gräsmattorna. Det var Gunnar Gren, Gunnar Nordahl och Nils Liedholm som då spelade i Milan. Under denna tid var varje serie A-lag bara tillåtna att ha fem spelare från utlandet. Gunnar Nordahl är en legend i Milano, om du frågar om dom vet namnet på någon svensk kommer dom med säkerhet svara:
-Gunnar Nordahl, med lite kackigt uttal.
Gunnar Nordahl är den som har gjort mest mål i hela Milans historia. Han gjorde otroliga 210 mål på 257 matcher. Med dessa svenskar vann Milan serie A fyra gånger.
Men Milans glansdagar var ändå på 60-talet med ledning av Gianni Rivera. Milan var fruktansvärt bra på denna tiden, man vann en massa mästerskap. Allt var guld och gröna skogar men sedan kom 70-talet. Detta decennium vill nog alla Milan fans glömma. Visserligen vann Milan en Ligacupen 1977 och en Scudetti 1979, men annars fanns det inte mycket att hurra för. Milan var med om den värsta skandal som har förekommit i Italien. Två spelare inklusive klubbens president Felice Colombo var inblandade i en muthärva. Till följd av detta så blev Milan som första lag någonsin nedflyttat till serie B. Men redan två år senare var dom tillbaka i högsta divisionen igen. Det var då som media miljardären Silvio Berlusconi köpte laget. Sedan dess har det bara gått bättre och bättre. Milan har nästan varje år varit med i toppen av ligan, och kommer nog att alltid vara det. Hoppas jag i alla fall.
I år har Milan förmodligen det starkaste laget på pappret. Med nyförvärv som Filippo Inzaghi och Rivaldo satsar man på att vinna ligan än en gång. För tillfället så ligger Milan på delad förstaplats med Inter. Men jag är säker på att dom vinner i år!!

San Siro

San Siro är AC Milans och Inters hemmaarena. Det är känd över hela världen, och alla riktiga fotbollsälskare vill nog besöka denna fantastiska arena. Jag har aldrig varit där och upplevt stämningen själv, men skulle gärna vilja det.
San Siro började byggas 1925, och stod färdig den 19 september 1926. från börjar kunde San Siro ta emot 10. 000 åskådare, men redan 1939 så blev det ombyggd och man hade kapacitet upp till 55. 000 åskådare. Hela arenan är till för fotboll och inget annat. När Italien var värd för fotbolls EM 1990 så var det dags att bygga om San Siro än en gång. Nu är kapaciteten hela 85. 000 åskådare. Så man kan fatta att det är drag på Milans hemmamatcher. Det sägs att spela på ett fullsatt San Siro ska vara en nästan magisk känsla. Alla som kollar på Milans matcher behöver inte oroa sig ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Milan FC

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2004-12-14

    vad kan du om milan ?

  • Inactive member 2007-01-24

    AC milan är bäst!!!!.... Men

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2002-12-19]   Milan FC
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1444 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×