Politiken i trafiken, framtida hot eller nutida möjlighet : Hur påverkar miljöpolitiska faktorer Stockholms bensinstationer?

1271 visningar
uppladdat: 2005-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Syftet med denna uppsats har varit att undersöka hur miljöpolitiska åtgärder påverkar Stockholms bensinstationer och deras utveckling i framtiden. De ökade kraven på en förbättrad stadsmiljö skapar öppningar för nya och hittills relativt oprövade metoder. Skärpt lagstiftning angående utbudet av alternativa drivmedel leder till kostsamma investeringar och en osäker framtid för Stockholms bensinstationer. Samtidigt ökar försäljningen av miljöbilar, vilket ökar pressen på den komplexa drivmedelsmarknaden. I januari 2006 inleds ett försök med trängselavgifter i Stockholm, som beräknas minska in- och utfartstrafiken i staden. Utifrån marknads- och omvärldsanalyser har vi på ett strukturerat sätt sökt kartlägga drivmedelsmarknaden i Stockholm. Efter att ha analyserat det empiriska materialet genom gällande modeller har vi också skapat två scenarion som bygger på införandet av olika miljöpolitiska faktorer. Vi har i denna uppsats kommit fram till att drivmedelsbolagen är väl förberedda vad gäller utbudet av alternativa drivmedel. Dock står det klart att kortsiktig miljöpolitik kan vara ett stort hot mot såväl bensinstationer som biltillverkare. Trots att man utfört åtgärder för att öka utbudet av alternativa drivmedel och öka miljömedvetenheten, har man inte lyckats förmedla detta till omvärlden. Även inställningen till trängselskatten ser v...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Politiken i trafiken, framtida hot eller nutida möjlighet : Hur påverkar miljöpolitiska faktorer Stockholms bensinstationer?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-01-01]   Politiken i trafiken, framtida hot eller nutida möjlighet : Hur påverkar miljöpolitiska faktorer Stockholms bensinstationer?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=15263 [2024-05-06]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×