Distansmöten i arbetslivet : Vilka skäl finns det för att hålla möten på distans och hur hanteras distansmöten på bästa sätt?

1615 visningar
uppladdat: 2008-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
När vi skriver detta examensarbete, år 2008, är debatten om miljön stor om hur konsumenten,företagen, staten etc. kan minska sin miljöpåverkan genom att jobba smartare. Inomföretagen bedrivs som bekant ett ständigt arbete med hur man kan reducera sina kostnader.Vi har valt att skriva om de möten i arbetslivet som kan hållas på distans, ett område somgår båda debatterna till mötes.Eftersom många mötesdeltagare (deltagare) idag flyger eller åker bil för att komma till ochfrån möten så genererar distansmöten fördelar som att det reducerar företagens kostnadersamtidigt som det ger en minskad miljöpåverkan. Vi har i vår studie närmare undersökt hurdistansmöten bedrivs idag inom de två företag som vi är verksamma inom, vilka policysoch verktyg som finns för att främja dessa och hur deltagarna själva ser på saken. Detta föratt få svar på de forskningsfrågor som vi gemensamt arbetat fram i samråd med vår handledare.Forskningsfrågorna är följande, Vilka skäl finns det till att hantera möten på distansjämfört med traditionella fysiska möten? Vilka typer av möten kan hanteras på distans? Hurkan effektiva och kvalitativa möten hållas på distans? Hur kan en organisation främja distansmöten?Vårt syfte är att undersöka om det finns några tydliga mönster angående vilka möten en organisationhanterar på distans och i så fall skapa en djupare förståelse för dessa och de riktlinjersom idag finns för distansmöten. Ett av våra mål är också att det material vi får framskall kunna fungera stödjande vid utformning av mötespolicys.Den metod som vi använt är triangulering där vår insamling av primärdata gjordes med totalt16 st intervjuer och en enkät där hela 146 av ca 400 respondenter svarade. Vi har ävenanvänt sekundärdata genom dokument såsom resepolicys och miljöpolicys. Parallellt medvår insamling av empiriskt material har vi studerat relevant litteratur som tar upp ämnesområdetdistansmöten.Vi har i rapporten valt att avgränsa oss och endast fokusera på interna möten i de båda studeradeföretagen eftersom den sociala relationen i externa möten ofta ses som alltför viktigför att i större utsträckning hanteras via distans.Studien visar att en medvetenhet om de fördelar distansmöten ger kostnadsmässigt ochmiljömässigt finns i de studerade företagen, men att de främsta skälen till att hantera mötenpå distans ur deltagarens perspektiv är kostnadsbesparingen och den tidsvinst de genererar.Resultatet pekar också på att alla typer av interna möten kan hanteras via distans, men attförhandlingar är den mötestyp som är absolut svårast. Flertalet faktorer som exempelvismötets karaktär, kostnad, tillgänglig teknik och deltagarnas vana vid distansmöten påverkarockså starkt huruvida ett möte hanteras på distans eller inte.För att få till stånd effektiva och kvalitativa distansmöten så visar studien att krav ställs påtydlighet i vad som skall avhandlas och hur detta sk...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Distansmöten i arbetslivet : Vilka skäl finns det för att hålla möten på distans och hur hanteras distansmöten på bästa sätt?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-01-01]   Distansmöten i arbetslivet : Vilka skäl finns det för att hålla möten på distans och hur hanteras distansmöten på bästa sätt?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=15328 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×