The effect of udder precleaning on milk quality and yield :

1258 visningar
uppladdat: 2008-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
This study was performed in Vietnam as a minor field study. The country has a fast growing demand of dairy products, but too few dairy cattle to produce enough quantity of milk. This problem is at present solved by import of milk from countries such as the United States, Australia and the Netherlands. The dairy sector is fairly new in Vietnam and the knowledge about dairy farming is rather poor. The Vietnamese farmers need to improve their knowledge in how to keep the dairy cattle, in order to increase the countries own dairy production. The udder health of the dairy cattle is one important factor in order to raise the milk yield. A way of measure the udder health and milk quality is by milk somatic cell count (SCC) and the total bacteria count (TBC). These two factors are affected by bacteria in the surrounding and a way of limiting them is by cleaning the teat before the milking is done. The aim with the current study was to examine if a proper cleaning before milking, would result in, a lower bacteria number, a reduced milk SCC and thereby a higher milk quality. The experiment was performed by a change over design with four different treatments. The treatments was; hand milking and traditional precleaning, hand milking with properly precleaning, bucket machine milking with traditional precleaning and bucket machine milking with properly precleaning. The study was carried out 40 km north west of Ho Chi Minh City (HCMC) on 12 Holstein-Friesian cows. They were milked twice a day and the experimental period lasted for 40 days with 10 days within each treatment. It was found that the hand milking treatments gave a higher yield in the afternoon milking compared with the machine milking (P< 0.05). The SCC was high for all four treatments, but no significant difference was found between the treatments. There was a large variation between different cows an...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: The effect of udder precleaning on milk quality and yield :

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-01-01]   The effect of udder precleaning on milk quality and yield :
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=15417 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×