I denna studie använder vi oss av ett teoretiskt ramverk baserad på den socialkonstruktivistiska teorin The Human Environment Modell (HEM). Detta gör vi med syfte att se vad för information vi kan få fram från en aktörsgrupp om: Hur den sociala interaktionen som skett mellan denna aktörsgrupp och ett IT-stöd har förändrat aktörsgruppens roll och dess sociala kontext. Vi använder detta ramverk för att utifrån bibliotekariers perspektiv beskriva, hur interaktionen mellan det centrala bibliotekssystemet LIBRIS och bibliotekarier har förändrat bibliotekarierollen på universitets- och högskolebibliotek. För att besvara detta syfte valde vi att utföra både en kvalitativ och en kvantitativ undersökning. Den kvalitativa undersökningen består av tre intervjuer med bibliotekarier på Lunds Universitet och Malmö Högskola. Den kvantitativa biten består av en enkätundersökning riktad mot sex av Sveriges största universitets- och högskolebibliotek. Undersökningens resultat visar att den sociala interaktionen mellan LIBRIS och bibliotekarier har förändrat bibliotekarierollen och dess sociala kontext både genom förändringar i de individuella, innovativa, uppgiftens, organisatoriska, omgivningens samt gruppens karaktärsdrag. Utifrån resultatet av undersökningen har vi dragit slutsatsen att en utvärdering av en aktörs kontext, med hjälp av HEM som teoretiskt ramverk, ger en generell bild av hur den sociala interaktionen mellan ett IT-stöd och en aktörsroll har förändrat en yrkesroll och dess sociala kontext.

10197 visningar
uppladdat: 2008-06-25
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
I denna studie använder vi oss av ett teoretiskt ramverk baserad på den socialkonstruktivistiska teorin The Human Environment Modell (HEM). Detta gör vi med syfte att se vad för information vi kan få fram från en aktörsgrupp om: Hur den sociala interaktionen som skett mellan denna aktörsgrupp och ett IT-stöd har förändrat aktörsgruppens roll och dess sociala kontext. Vi använder detta ramverk för att utifrån bibliotekariers perspektiv beskriva, hur interaktionen mellan det centrala bibliotekssystemet LIBRIS och bibliotekarier har förändrat bibliotekarierollen på universitets- och högskolebibliotek. För att besvara detta syfte valde vi att utföra både en kvalitativ och en kvantitativ undersökning. Den kvalitativa undersökningen består av tre intervjuer med bibliotekarier på Lunds Universitet och Malmö Högskola. Den kvantitativa biten består av en enkätundersökning riktad mot sex av Sveriges största universitets- och högskolebibliotek. Undersökningens resultat visar att den sociala interaktionen mellan LIBRIS och bibliotekarier har förändrat bibliotekarierollen och dess sociala kontext både genom förändringar i de individuella, innovativa, uppgiftens, organisatoriska, omgivningens samt gruppens karaktärsdrag. Utifrån resultatet av undersökningen har vi dragit slutsatsen att en utvärdering av en aktörs kontext, med hjälp av HEM som teoretiskt ra...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: I denna studie använder vi oss av ett teoretiskt ramverk baserad på den socialkonstruktivistiska teorin The Human Environment Modell (HEM). Detta gör vi med syfte att se vad för information vi kan få fram från en aktörsgrupp om: Hur den sociala interaktionen som skett mellan denna aktörsgrupp och ett IT-stöd har förändrat aktörsgruppens roll och dess sociala kontext. Vi använder detta ramverk för att utifrån bibliotekariers perspektiv beskriva, hur interaktionen mellan det centrala bibliotekssystemet LIBRIS och bibliotekarier har förändrat bibliotekarierollen på universitets- och högskolebibliotek. För att besvara detta syfte valde vi att utföra både en kvalitativ och en kvantitativ undersökning. Den kvalitativa undersökningen består av tre intervjuer med bibliotekarier på Lunds Universitet och Malmö Högskola. Den kvantitativa biten består av en enkätundersökning riktad mot sex av Sveriges största universitets- och högskolebibliotek. Undersökningens resultat visar att den sociala interaktionen mellan LIBRIS och bibliotekarier har förändrat bibliotekarierollen och dess sociala kontext både genom förändringar i de individuella, innovativa, uppgiftens, organisatoriska, omgivningens samt gruppens karaktärsdrag. Utifrån resultatet av undersökningen har vi dragit slutsatsen att en utvärdering av en aktörs kontext, med hjälp av HEM som teoretiskt ramverk, ger en generell bild av hur den sociala interaktionen mellan ett IT-stöd och en aktörsroll har förändrat en yrkesroll och dess sociala kontext.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-06-25]   I denna studie använder vi oss av ett teoretiskt ramverk baserad på den socialkonstruktivistiska teorin The Human Environment Modell (HEM). Detta gör vi med syfte att se vad för information vi kan få fram från en aktörsgrupp om: Hur den sociala interaktionen som skett mellan denna aktörsgrupp och ett IT-stöd har förändrat aktörsgruppens roll och dess sociala kontext. Vi använder detta ramverk för att utifrån bibliotekariers perspektiv beskriva, hur interaktionen mellan det centrala bibliotekssystemet LIBRIS och bibliotekarier har förändrat bibliotekarierollen på universitets- och högskolebibliotek. För att besvara detta syfte valde vi att utföra både en kvalitativ och en kvantitativ undersökning. Den kvalitativa undersökningen består av tre intervjuer med bibliotekarier på Lunds Universitet och Malmö Högskola. Den kvantitativa biten består av en enkätundersökning riktad mot sex av Sveriges största universitets- och högskolebibliotek. Undersökningens resultat visar att den sociala interaktionen mellan LIBRIS och bibliotekarier har förändrat bibliotekarierollen och dess sociala kontext både genom förändringar i de individuella, innovativa, uppgiftens, organisatoriska, omgivningens samt gruppens karaktärsdrag. Utifrån resultatet av undersökningen har vi dragit slutsatsen att en utvärdering av en aktörs kontext, med hjälp av HEM som teoretiskt ramverk, ger en generell bild av hur den sociala interaktionen mellan ett IT-stöd och en aktörsroll har förändrat en yrkesroll och dess sociala kontext.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=16506 [2024-05-05]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×