Kartläggning av delade tabletter för ATC-kod: A02B -medel vid magsår och gastroesofageal refluxsjukdom.

1566 visningar
uppladdat: 2006-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Svenska folkets användning av läkemedel ökar för varje år och är nu uppe i 12 miljoner dygnsdoser, vilket betyder ca.1, 3 dygnsdoser per person och dag. Läkemedel är det i särklass vanligaste sättet att behandla sjukdomar: jämför 3000 operationer per dag med 12 miljoner dygnsdoser läkemedel. Den ökade användningen av läkemedel leder i sin tur till ökad frekvens av läkemedelsrelaterade problem, definierad som en händelse eller en omständighet som påverkar eller potentiellt kan påverka verkställandet av ett optimalt behandlings resultat. Detta arbete fokuserar på de problem som följer på dosering med delade tabletter. Syftet med denna uppsats är att fastställa hur vanlig dosering med delade tabletter är för läkemedelsgruppen A02B dvs. medel vid magsår och gastroesofageal refluxsjukdom, samt att ta reda på om frekvensen skiljer sig åt mellan kön, åldersgrupper, styrkor eller olika substanser. Utgångsmaterialet samlades in under oktober 2005 och omfattar sammanlagt 19437 recip som efter gallring enligt exklusionskriterier utgör totalt 12737 poster. Endast 43 av dessa poster avser delade tabletter. Således utgör endast 0,34% av de behandlade recipen doseringar med delade tabletter. Utifrån bearbetade data kan konstateras att ordination av delade tabletter inte skiljer nämnvärt mellan könen i substansgruppen i stort, men att det kan variera desto mer inom varje substans. Ser man på olika åldersgrupper för hela substansgruppen ser man däremot en desto större variation. Vanligast med delade tabletter var det i åldersgrupperna 10-19 och 60-69 som båda hade en procentsats på 0,063%. Den...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Kartläggning av delade tabletter för ATC-kod: A02B -medel vid magsår och gastroesofageal refluxsjukdom.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-01-01]   Kartläggning av delade tabletter för ATC-kod: A02B -medel vid magsår och gastroesofageal refluxsjukdom.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=16889 [2024-05-08]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×