Försvarsbeslutet 2004: vilken eller vilka av de fyra flygflottiljerna riskerar att läggas ner?

893 visningar
uppladdat: 2005-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Försvarsbeslutet är ett politiskt beslut som fattas i Sveriges Riksdag med jämna mellanrum och avser Försvarsmaktens riktlinjer och budget. Försvarsmakten fick i uppdrag av regeringen att undersöka fyra budgetalternativ inför Försvarsbeslutet 2004. De fyra alternativen innebar en budgetökning på tre miljarder, en oförändrad budget eller en minskning av budgeten med tre respektive sex miljarder kronor. Mycket tyder på att besparingsalternativet tre miljarder blir aktuellt vilket för flygvapnets del innebär en flygflottiljnedläggning. Mitt syfte med uppsatsen var att jämföra de fyra flygflottiljerna (F 17 i Ronneby, F 7 i Lidköping, F 4 i Östersund och F 21 i Luleå) för att utreda vilken av dessa flottiljer som riskerar en nedläggning. Jämförelsen mellan dessa flottiljer gjordes utifrån fem valda och värderade kriterier. Det första kriteriet behandlade övningsmöjligheterna i luftrummet. Det andra var den geografiska spridningen av flottiljerna i landet. Det tredje var det infrastrukturella kriteriet som avsåg investeringskostnaderna för flygflottiljerna. Det fjärde behandlade de fyra flottiljregionernas stöd hos de tre samarbetspartierna, socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet. Det femte och sista berörde arbetsmarknadssituationen i flottiljregionerna. Resultatet av jämförelserna visade att Skaraborgs flygflottilj, F 7 utanför Lidköping var den flottilj av de fyra som stod sig sämst i fyra av de fem undersökta kriterierna. Den flottilj som hade starkast resultat i flest kriterier och i de högst värderade kriterierna var Norrbottens flygflottilj F 21 i Luleå följt av Jämtlands flygflottilj F 4 i Östersund. Resultatet i min komparativa studie av flygflottiljernas situation inför kommande försvarsbeslut visar på att det är F 7 utanför Lidköping som riskerar att läggas ner. Vilken flygflottilj Försvarsmakten pekar ut s...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Försvarsbeslutet 2004: vilken eller vilka av de fyra flygflottiljerna riskerar att läggas ner?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-01-01]   Försvarsbeslutet 2004: vilken eller vilka av de fyra flygflottiljerna riskerar att läggas ner?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=17370 [2024-05-18]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×