Litar du på krögare? - det gör i alla fall deras revisorer : En studie i ”dålig revisionssed” i restaurangbranschen

1118 visningar
uppladdat: 2005-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Revisorn förväntas uppfylla flera roller. Dessa roller har dock en konkurrerande status och revisorn kan omöjligt uppfylla alla samtidigt. En revision kan därför principiellt aldrig utföras enligt idealfallet. Vi pekar ut hur rollernas konfliktsituationer kan aktualiseras som främst oberoendeproblem genom att studera restaurangbranschen där rollkonflikterna är extra tydliga. Oberoendeproblematiken är sedan tidigare väl känd och diskuterad, men vi hoppas att exemplifieringen med restaurangbranschen där över 70 % av företagen fuskar , skall belysa effekten av problemen samt dess omfattning. Detta gjordes genom att intervjua personer i intresseorganisationer som är insatta i ämnet och revisorer som intresserat sig för dessa problem. Vi genomförde även en enkät för att mäta revisorns attityder som dessvärre inte gav så många svar som önskat. Problemområdet berör i huvudsak intäktsredovisning och manipulerade kassaregister. Vi analyserar orsaksfaktorer till varför revisionen i restaurangbranschen idag håller så låg kvalitet samt debatterar åtgärder för förbättringar i utvecklingen av god revisionssed. Vi vill med andra ord revidera revisorskåren. Våra motiv är att som objektiv observatör kunna bedöma problem och uttala oss om dem utan att angripas av argument som partställning. Vi hoppas därför kunna bidra med en ofärgad, men ändå provokativ bild till den diskussion som förs offentligt. Vårt syfte i denna roll är att informera, medla, samt minska förväntningsgapet. Resultat: · Genom att ”godkänna” redovisning baserad på manipulerbara kassaregister tar revisorn inte hänsyn till kravet; tillförlitlighet på revisionsbevis. Kassaregister kan inte ge betryggande säkerhet utan bör jämställas med ett onumrerat kvittoblock · Det råder stor okunskap om hur kassaregister manipuleras och i vilken omfattning. Detta leder till att många revisorer och redovisningsekonomer inte är medvetna om den risk de tar i kontantbranscher när de beräknar priset på sin tjänst. · Revisorsrollen är dåligt lämpad att avslöja fusk i restaurangbranschen p.g.a: De metoder som erfordras för att avslöja fusk, revisorns beroende till företagaren orsakad av en nära social relation...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Litar du på krögare? - det gör i alla fall deras revisorer : En studie i ”dålig revisionssed” i restaurangbranschen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-01-01]   Litar du på krögare? - det gör i alla fall deras revisorer : En studie i ”dålig revisionssed” i restaurangbranschen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=17885 [2024-05-17]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×