Utveckling av det förebyggande underhållet vid chokladpralinlinjen

1073 visningar
uppladdat: 2006-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
I Upplands Väsby utanför Stockholm tillverkar Kraft Foods bland annat choklad under varumärket Marabou. Vid anläggningen finns en Pralin Line som är en automatiserad produktionslinje för tillverkning av chokladpraliner i ask. Under en tid har Pralin Line inte kunnat motsvara förväntningarna och har inte haft den linjeeffektivitet man eftersträvar. Som ett led i detta har ett projekt initierats för att öka effektiviteten vid Pralin Line. En del i projektet är detta examensjobb som syftar till att utveckla det förebyggande underhållet vid Pralin Line. Examensjobbet är utfört på plats i fabriken i Upplands Väsby under 20 veckor hösten 2005. För att kunna öka tillgängligheten hos maskinerna och minska stopptiden på grund av felaktiga eller havererade maskiner har en satsning på det förebyggande underhållet skett. Eftersom Pralin Line är fullbelagd finns det inte mycket utrymme för underhållsstopp så det förebyggande underhållet måste också effektiviseras. Målet är att kunna flytta så mycket tid som möjligt från direkt avhjälpande underhåll till ett planerat förebyggande underhåll. Genom att utveckla nya rutiner för det förebyggande underhållet och periodisera dessa ska stopptiden minska och tillgängligheten öka. För att nå målet har nya instruktioner för det förebyggande underhållet skapats och för att kunna följa upp det underhållet har också checklistor för alla underhållsinstruktioner skapats. I framtiden ska alla mekaniker och operatörer som gör underhåll på maskinerna följa rutinerna. Även en daglig tillståndskontroll har utvecklats under examensarbetets gång. Den dagliga tillståndskontrollen ska utföras av operatörer vid linjen varje dag. Syftet med den dagliga kontrollen av maskinerna är att kunna identifiera fel innan de skapar ett större problem och ger driftstörningar. Även här är det utvecklat en checklista för att kunna följa upp de dagliga problemen och åtgärderna vid produktionslinjen. Under examensjobbets tid har också ansvariga för olika områden inom produktionen utsetts. Pralin Line har blivit uppdelad i områden där varje område har en ansvarig för det förebyggande underhållet och den dagliga tillståndskontrollen vid. Detta är också en del i att bygga upp rutiner kring FU och en organisation där alla vet om sina uppgifter. Målet med examensjobbet är att kunna öka tillgängligheten vid Pralin Line genom mindre stopptid till följd av felande maskiner och utrustning. Under dessa 20 veckor har det varit svårt att konstatera förbättringar i tillgängligheten vid linjen men med ett fortsatt arbete och satsningar på det förebyggande underhållet kommer tillgängligheten att öka i framtiden. Examensjobbet har bidragit till att det nu finns rutiner för det förebyggande underhållet vid Pralin Line. Det är en bra grund för fortsatt arbete med att utveckla det förebyggande underhållet vid Pralin Line. Rekommendationerna för framtiden är att satsa på ett underhållssystem, vilket kommer att fungera som ett stöd vid allt underhållsarbete. Via underhållssystemet har man dessutom en bra och viktig uppföljning av alla åtgärder vid linjen. För att få till stånd ett bra FU rekommenderas också fasta stopptider varje vecka för inplanerade FU-åtgärder. Ut...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Utveckling av det förebyggande underhållet vid chokladpralinlinjen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-01-01]   Utveckling av det förebyggande underhållet vid chokladpralinlinjen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=18285 [2024-05-08]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×