Cruel Intentions/ en djävulsk romans - filmrecension

1 röster
4555 visningar
uppladdat: 2003-03-27
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Vi får följa med i de två rika manipulativa styvsyskonen Sebastian och Kathryns liv. De är båda vana att få vad de vill ha och skyr inte många medel för att uppnå sina mål. De är i full kontroll av sina liv, tills den dagen då Kathryn kommer med ett, för Sebastian, oemotståndligt förslag. Detta förslag är en känslokall vadslagning om huruvida Sebastian kan få den nya rektorns dotter i säng eller inte. Vadet som var dömt att spåra ur, får en oväntat tragisk utgång.

Sebastian Valmont är oerhört charmig, manipulativ, rik och snygg, och utöver detta även odräglig i största allmänhet. Innerst inne lurar ändå ett olyckligt hjärta som han in i det längsta vägrar att lyssna på. Han försöker ge sitt liv ett syfte genom att chockera folk, men är rädd att det inte finns mycket kvar att chockera med. Därför börjar han leta efter den ultimata erövringen, och finner den i form av Rektorns dotter som helhjärtat anser att man ska vänta på den rätte. Han å andra sidan har ägnat hela sitt liv åt att bli den mest beryktade förföraren som någonsin gått i en Armanikostym, vilket han faktiskt är mycket nära att uppnå, men allt förändras den dagen han går in i vadet med Kathryn.

Sebastian blir mot alla odds kär i Anette, men förstår det inte till en början då han aldrig upplevt sådana känslor förut. Att vara förälskad innebär även att man inte längre har full kontroll över sitt liv och sina känslor. Detta måste ha varit väldigt svårt för Sebastian som aldrig ens log om det inte var hans fulla önskan. Han tvingas välja mellan sitt rykte och den lyckan han känner med Annette, och det blir allt annat än lätt. Det visar sig att Sebastian inte är så kall och beräknande som han gärna vill tro.

Denna film är en av de bästa filmer som finns just nu. Skådespelarna är ytterst skickliga, och de många dräpande kommentarerna förgyller filmen på ett oförglömligt sätt. Den täta intrigen gör många oförväntade vändningar som gör att man sitter som klistrad framför...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Cruel Intentions/ en djävulsk romans - filmrecension

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2003-03-27]   Cruel Intentions/ en djävulsk romans - filmrecension
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1891 [2024-05-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×