Development of a DNA-extraction method from cereal samples for PCR-detection and identification of potentially thricothecene-producing Fusarium species.

1865 visningar
uppladdat: 2005-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Mögelsvampsinfektioner av spannmålsprodukter är ett av de vanligaste problemen inom mat- och jordbruksindustrierna runt om i världen. Enligt FNs Food and Agriculture Organization beräknas att cirka 25 procent av världens spannmålsgrödor är infekterade med mykotoxinbildande mögelsvampar vilket kan leda till stora hälsorisker för konsumenterna och ekonomiska förluster för mat- och jord-bruksindustrierna. Mykotoxiner är sekundära produkter från svampens ämnesomsättning som troligen har betydelse för svampens överlevnad, men kan ge toxiska effekter hos människa och djur. I Europa är mögelsvampsläktet Fusarium den vanligaste och viktigaste av mykotoxinbildande svampar och producerar de för jordbruksnäringen två viktigaste mykotoxingrupperna trichotechener och fumonisi-ner.På grund av den breda förekomsten av dessa Fusarium-svampar finns det idag ett behov av att utveckla snabba och pålitliga metoder för att detektera och identifiera mögelsvamparna redan direkt på de färska spannmålen. Under hösten 2002 startades projektet Bestämning av potentiella mykotoxin-producerande Fusariumsvampar med PCR-metodik vid Mikrobiologiska enheten på Livsmedelsver-ket i Uppsala. Projektet syftar till att utveckla en molekylärbiologisk bestämningsmetod där identifie-ringen av svamparna sker med hjälp av dess DNA istället för via mikroskopiska undersökningar. Det-ta examensarbete har varit en del av det projektet och har i huvudsak inriktats på att utveckla en stabil metod för själva utvinningen av svamp-DNA från de färska spannmålen. De slutsatser som nåtts är att de utvinningsmetoder som examensarbetet omfattade in...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Development of a DNA-extraction method from cereal samples for PCR-detection and identification of potentially thricothecene-producing Fusarium species.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-01-01]   Development of a DNA-extraction method from cereal samples for PCR-detection and identification of potentially thricothecene-producing Fusarium species.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=19379 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×