Förbättringsarbete på Agria Djurförsäkring: kartläggning och beskrivning

1810 visningar
uppladdat: 2004-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Kraven på organisationer ökar idag ständigt, global konkurrens är en faktor som skapar skiftande förutsättningar, medarbetare som efterfrågar personlig utveckling och framförallt kunder med höga förväntningar. Agria Djurförsäkringar AB (Agria) är ett av de företag som hävdar att man genom idogt arbete med kvalitet och förbättringar kan lyckas att leva upp till dessa krav. Agria är ett dotterbolag i Länsförsäkringar AB som sysslar med djur- och grödaförsäkring. Ett av bevisen på att man lyckats är att Agria, som enda organisation hittills, mottagit Utmärkelsen Svensk Kvalitet (USK) från Institutet för Kvalitetsutveckling (SIQ) två gånger, år 1999 och 2003. Detta är en av anledningarna till att det är intressant att studera dem. Agrias ändamål med uppdraget som lett till denna rapport var att de ville få en tydligare bild av hur de olika angreppssätt som används för att utveckla och förbättra verksamheten hänger samman. Denna rapport har som syfte beskriva hur Agria arbetar för att möta de krav som ställs på organisationer idag. Arbetet har genomförts som en fallstudie baserad på litteraturstudier, intervjuer och deltagande observationer. Teoriavsnittet utgår från ett antal viktiga områden för organisationer idag att behärska: Kundfokus, Processyn, Ledarskap, Medarbetarskap, Samhällsengagemang och Systemsyn. Områdena är fritt valda utifrån SIQs Grundläggande värderingar, med Systemsyn som tillägg. Fallstudien beskriver hur Agria arbetar med förbättringsarbete utifrån de ovan nämnda områdena. Resultatet är två modeller där den första beskriver hur de olika angreppssätten som Agria tillämpar hänger samman. Den andra modellen går in mer på djupet hur förändring och utveckling sker i olika nivåer. De tre nivåer som beskrivs är:
  • Självorganisering ? att se till att rutiner följs och att utveckla bästa sättet att utföra moment på inom ramen för processkartor och rutinbeskrivningar. Det är viktigt att se till att det bästa sättet sprids och blir praxis.
  • Ständiga förbättringar ? att hitta nya rutiner, inom ramen för processkartan, som åtgärdar avvikelser eller negativa trender. Detta är för Agria en del av det ordinarie arbete ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Förbättringsarbete på Agria Djurförsäkring: kartläggning och beskrivning

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2004-01-01]   Förbättringsarbete på Agria Djurförsäkring: kartläggning och beskrivning
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=19381 [2024-05-17]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×