Kvalitetssäkring av digitala koordinatleveranser

971 visningar
uppladdat: 2002-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Detta examensarbete har studerat en metod för kvalitetssäkring av leverans av digitala koordinater vid Luftfartsverket. Luftfartsverket har med Cartesias och AerotechTelub AB:s hjälp utvecklat systemet mAIS. Detta system kan bl. a hantera import och export av digitala koordinater. Systemet baseras på programvaror från MapInfo då det visade sig att både Luftfartsverket och försvarsmakten kunde arbeta i formatet MID/MIF. I arbetet med att kvalitetssäkra leveransrutiner har ett koordinatpar följts från import till export. CRC (dvs. dataskyddet) har studerats, hur värdet har ändrats eller förhoppningsvis inte ändrats vid olika typer av bearbetningar. Även transformationerna inom systemet har undersökts, hur bra eller dåliga de har varit. Slutligen har olika tester utförts i SOLEN för att studera möjligheterna att ändra data som lagras i databasen, beroende på om man är Enkel användare, Avancerad användare eller Administratör. De tester som har utförts visar på få säkerhetsrisker. Luftfartsverket bedöms således ha en hög kvalitet på sina digitala leveranser av koordinater. Bland de säkerhetsrisker som har identifierats och bör åtgärdas kan nämnas:
  1. Koordinattransformationer har inte den noggrannhet man skulle kunna önska sig, ifall det skulle finnas kunder som vill ha koordinaterna i RT90 (då alla koordinater matas in i WGS84). Därför rekommenderas inte export i RT90 ifrån SOLEN.
  2. Behörighetskontrollen är ej tillfredsställande. Ett exempel är att en enkel användare kan logga in i SOLEN, när denne endast ska ha tillgång till SOLENX (som fungerar som ett tittskåp). Det kan vara så att en del av de fel, vad avser behörighet och rättighet, som jag har stött på beror på att jag fick den allra senaste versionen av SOLEN (SOLENpro) och att denna version inte är testad fullt ut. En annan faktor kan vara att när jag registrerades som användare hade administratören inte...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Kvalitetssäkring av digitala koordinatleveranser

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2002-01-01]   Kvalitetssäkring av digitala koordinatleveranser
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=21078 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×