Vad gör och vad kan försvarsmakten göra för en hållbar utveckling? : En studie av försvarsmaktens arbete för en hållbar utveckling med avseende på utbildning.

1888 visningar
uppladdat: 2007-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Genom våra val och beteendemönster påverkar vi människor varandra, både lokalt och globalt. Medvetenheten ökar och vi ser idag en växande oro för effekten av detta.Världssamfundet har enats om att sträva efter en hållbar utveckling. Åren 2005-2014 har av Förenta Nationerna (FN) blivit utsedda till år där man ska verka för en hållbar utveckling genom utbildning.Sverige har fört in hållbar utveckling i miljöbalken och landets miljöpolitik skall sträva efter densamma. Försvarsmakten har ett ansvar för den ekologiskt hållbara utvecklingen inom sin sektor, försvarssektorn. Som myndighet når de ut till många genom just utbildning då cirka 8500 värnpliktiga utbildas per år, därtill tillkommer de anställda.Uppsatsen undersöker hur försvarsmakten uttalat arbetar för en hållbar utveckling och hur utbildningssituationen, i fråga om hållbar utveckling, ser ut. Därefter har ett utbildningsförslag för en utbildning för hållbar utveckling utformats.Studien har genomförts genom litteraturstudier, intervjuer samt deltagande på ett forsknings- och utvecklingsseminarium.Försvarsmakten har tidigare inte arbetat så mycket uttalat för en hållbar utveckling. Gällande utbildning där hållbar utveckling tas upp, sker detta bara för anställda på det förbandet som undersöktes. Följaktligen når detta inte alla verksamma inom myndigheten. En utbildning för hållbar utveckling skulle kunna ske som en utbildningscykel, på cirka elva månader, där kunskap om begreppet och dess innebörd ges, men också hur deltagarnas val och beteenden påverkar deras omgivning.Om en hållbar utveckling ska ske måste ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Vad gör och vad kan försvarsmakten göra för en hållbar utveckling? : En studie av försvarsmaktens arbete för en hållbar utveckling med avseende på utbildning.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-01-01]   Vad gör och vad kan försvarsmakten göra för en hållbar utveckling? : En studie av försvarsmaktens arbete för en hållbar utveckling med avseende på utbildning.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=21113 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×