Förskolans fysiska miljö, en viktig komponent i barns lärande? En enkätundersökning bland 69 pedagoger i förskolan.

1570 visningar
uppladdat: 2008-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Bakgrund/Syfte: Under vår verksamhetsförlagda utbildning har vi sett stora variationer i miljön och blev därför intresserade av att titta på om pedagoger i förskolan ser inomhusmiljön som en viktig komponent i barns lärande och om ålder på barnen i gruppen påverkar deras syn på detta. Metod: Vi valde att göra en enkätundersökning med 84 personer, var av 69 personer svarade. Respondenterna tillhör tre rektorsområden i en mellanstor kommun i Västsverige. Resultatet som vi fått av enkäterna diskuteras mot litteratur som dels berör ämnet men också barns lärande. Litteraturen som vi valt att använda har vi delat upp i tre delar. Den första delen tar upp förskolan och dess miljö ur ett historiskt perspektiv. Andra del består av olika teorier som behandlar förhållningssätt till barns lärande och som vi anser påverkar utformandet av inomhusmiljön. Den sista delen handlar om rapporter skrivna kring den fysiska inomhusmiljöns betydelse för barns lärande. Resultat: Vi ser i vårt resultat att i stort sett alla pedagoger i vår undersökning ser den fysiska inomhusmiljön som en viktig del i barnens lärande på förskolan. De anser också att en tillgänglighet till material är en förutsättning för lärsituationer. De skillnader som vi ser är att pedagogerna som arbetar med de yngre barnen reflekterar mer kring miljön än de pedagoger som arbetar med i åldersblandad grupp eller med äldre barn. Betydelse för läraryrket: Vi fastnade för detta ämne då vi såg stor skillnad på kvaliteten i förskolan, när det gäller inomhusmiljön och dess utformning. Vi ser vårt arbete som betydelsefullt eftersom miljön är något som må...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Förskolans fysiska miljö, en viktig komponent i barns lärande? En enkätundersökning bland 69 pedagoger i förskolan.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2008-01-01]   Förskolans fysiska miljö, en viktig komponent i barns lärande? En enkätundersökning bland 69 pedagoger i förskolan.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=21276 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×