”e du me på webbsex?” : En studie av kön/genus och sexualitet på ett Internet-community riktat till tjejer.

2748 visningar
uppladdat: 2007-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Uppsatsen undersöker hur kön/genus och sexualitet representeras i text och bild på Internet-communityt Sylvia, vars primära målgrupp är tjejer. Studien ger en överblick över den kulturella kontext som Sylvia utgör genom att undersöka den estetik, de regler och de valmöjligheter som sätter ramen för användarna. Med detta som bakgrund studeras de tio användarprofiler som vid tiden för studien var mest besökta. Profilerna undersöks utifrån en konstruktivistisk syn på kön/genus och analyseras utifrån såväl feministiska som queerteoretiska perspektiv samt i ljuset av feministiska debatter om sexualitet och erotik. Utifrån studien går det bland annat att se hur Internet som forum och den icke-heterosexuella kontexten Sylvia öppnar upp för en konstruktivistisk syn på kön och ett ifrågasättande av "manlighet" och "kvinnlighet". Men det biologiska könet bibehåller sin status eftersom sidan explicit för en diskussion om biologiskt kön i samband med att den riktar sig till tjejer som ska kunna känna sig trygga i utövandet av sin sexualitet. Därför faller kön/genusstrukturerna på communityt ofta tillbaka i en binär och essentialistisk könsuppdelning. Sylvia blir något av en frizon av kvinnlig gemenskap som öppnar upp för ett experimenterande med sexualitet som sträcker sig bortom den heterosexuella erotiseringen av kvinnokroppen. I användarprofilerna återfinns även subversiva genusuttryck som ifrågasätter heteronormen. Trots att det är möjligt att välja mellan ett flertal alternativa kön/genus fortsätter majoriteten av användarna att definiera sig själva som "tjeje...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: ”e du me på webbsex?” : En studie av kön/genus och sexualitet på ett Internet-community riktat till tjejer.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-01-01]   ”e du me på webbsex?” : En studie av kön/genus och sexualitet på ett Internet-community riktat till tjejer.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=22517 [2024-05-13]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×