Illegal IT-användning : Nedladdning av upphovsrättsskyddat material : Har beteendet gällande nedladdning av upphovsrättsskyddat material bland studenter förändrats till följd av den nya upphovsrättslagen?

1470 visningar
uppladdat: 2006-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
I denna uppsats behandlar vi en form av illegal IT-användning, nedladdning av upphovsrättskyddat material via Internet. Undersökningen är koncentrerad till att undersöka om beteendet gällande nedladdning hos studenter förändrats till följd av den förändrade upphovsrättslagen som i juli 2005 trädde i kraft. Beteendet innebär om studenterna förändrat sin nedladdningsfrekvens och sitt tillvägagångssätt efter lagändringen jämfört med innan lagändringen samt vilka orsaker som ligger bakom det aktuella beteendet. Undersökningen genomfördes vid Örebro universitet.För att samla in data till denna undersökning gjordes en enkätundersökning som besvarades av 153 stycken individer. Data för att sammanställa inledning, frågeställning och syfte samlades i huvudsak in från artiklar och information som funnits via Internet.Det vi kom fram till i denna undersökning var att nedladdningsfrekvensen och antalet som fortfarande laddar ned är mindre efter lagändringen än det var innan. Orsakerna till den minskade nedladdningen är främst att de känner att risken att åka fast är stor samt att de anser att straffet för nedladdning är tillräckligt hårt för att avskräcka. En annan viktig orsak är att de tillfrågade vill vara laglydiga.Bland dem som fortfarande laddar ned anser större delen att risken att åka fast är liten samt att straffet för nedladdning inte avskräcker tillräckligt mycket. De har även till viss del förändrat sit...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Illegal IT-användning : Nedladdning av upphovsrättsskyddat material : Har beteendet gällande nedladdning av upphovsrättsskyddat material bland studenter förändrats till följd av den nya upphovsrättslagen?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-01-01]   Illegal IT-användning : Nedladdning av upphovsrättsskyddat material : Har beteendet gällande nedladdning av upphovsrättsskyddat material bland studenter förändrats till följd av den nya upphovsrättslagen?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=22963 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×