Survival of Atlantic salmon (Salmo salar L.) and brown trout (Salmo trutta L.) exposed to episodic acidification during spring flood :

882 visningar
uppladdat: 2005-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Överlevnaden av lax (Salmo salar) och öring (Salmo trutta) under tillfälliga pH-sänkningar under snösmältningen studerades i tio vattendrag i norra Sverige. Olika hydrologiska parametrar mättes kontinuerligt och vattenprover för laboratorieanalys insamlades under försöksperioden. Undersökningens syfte var att utvärdera dödligheten hos öring- och laxyngel (1+) under snösmältningen genom fältstudier för att identifiera vilka variabler som bäst förklarar skillnader i överlevnad i vattendrag. Syftet var också att bestämma kritiska toxicitets gränser i vattendrag med naturligt höga DOC-halter. Under vårens smältperiod ökade koncentrationen av DOC kraftigt vilket orsakade en naturlig pH-sänkning och en ökning av aluminiumhalter. Detta resulterade i hög dödlighet hos den studerade fisken. Undersökningen visar att lax var mindre motståndskraftig mot låga pH-värden i vattnet jämfört med öring. Det insamlade materialet bekräftar även att pH och ANC/H+ kvoten utgör goda indikatorer på överlevnaden hos lax och öring. Studien indikerar vidare att fisk i vattendrag med höga DOC halter har högre överkevbad låga pH värden och oorganiska aluminiumhalter än fisk i vattendrag med låga DOC halter. Resultaten visar också att en kritisk kemisk pH-nivå kan fastställas för lax och öring i humusrika vattendrag (DOC >10mg/l). Enligt de kemiska observationerna av vattendragen indikerar detta att ca 40 % respektive 10 % av Krycklans 68 km2 stora avrinningsområde inte är lämpliga för lax och öring. This study was designed to evaluate the survival of Atlantic salmon (Salmo salar) and brown trout (Salmo trutta) parr (1+) during the spring snow melt period in order to identify variables that best explain differences in fish survival among streams, and to define critical toxicity thresholds in organic rich waters. The experiments were carried out in 10 streams in northern Sweden. Different hydrological parameters were monitored continuously, and water samples for chemical analysis were collected throughout the experimental period. During the spring snow melt, DOC concentration increased strongly, causing a natural depletion of pH and an increase in total aluminium, which resulted in high fish mortality. Atlantic salmon was more sensitive than brown trout to acidic water in all streams during the experiments. Also, the mortality data confirmed that pH and ANC/H+ ratio constitute good predictors of Atlantic salmon and brown trout survival. The results also suggest that fish in DOC-rich streams can tolerate higher acidity and inorganic ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Survival of Atlantic salmon (Salmo salar L.) and brown trout (Salmo trutta L.) exposed to episodic acidification during spring flood :

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-01-01]   Survival of Atlantic salmon (Salmo salar L.) and brown trout (Salmo trutta L.) exposed to episodic acidification during spring flood :
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=23171 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×